Mordor Kumpircisi 35

Başarılı
Cat 5e'nin 1 Gbps bağlantıyı desteklediğini biliyorum ancak pratikte 1000 Mbps hızı tam olarak alabilmek için Cat 6 yeterli mi? Cat 7 kablonun herhangi bir avantajı veya gerekliliği var mı? Forum ahalisine bir danışmak istedim. 945 Mbps görebiliyorum maksimum.

Başlığa CAT 6 yazmışım; CAT 7 kullanmak gerekir mi diye soracaktım.

hızz.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ev tipi kullanımlarda ve 100 metre altı çekilecek hatlarda CAT5e ile CAT6 arasında performans açısından hiçbir ek getirisi olmaz, maliyet artar.

CAT5e, 100 metreye kadar 1G link sağlar. CAT6 ya da CAT7'ye geçmek için bir sebep yok, ha bütçen sıkıntı yaratmıyorsa neden olmasın :)

945M downstream görmen çok normal, protokol/ethernet/TCP/IP overhead zinciri var.

Altyapım 1000 Mbps hızı destekliyor ancak bu hıza tam anlamıyla erişemediğim için ve aklımda herhangi bir soru işareti kalmaması adına sormak istedim, herkese teşekkürler.

Altyapım 1000 Mbps hızı destekliyor ancak bu hıza tam anlamıyla erişemediğim için ve aklımda herhangi bir soru işareti kalmaması adına sormak istedim, herkese teşekkürler.
Hız zaten 940 olarak geliyor hocam. Üstüne portunuz da 1 Gbps'dir muhtemelen. Bütçeniz yoksa değişime gerek yok, 5e yeterlidir. Varsa ve azsa kaliteli bir CAT6, çoksa CAT6a alabilirsiniz.

Zaten ISP'nizin hizmet sözleşmesinde taahhüt ettiği 1G'ye kadar downstream ve 50M'ye kadar upstream'i alıyorsunuz. Hatlarda tam anlamıyla 1G almanız teorik olarak mümkün değildir.

Verilere göre hattınız sağlıklı denebilir, ONT tarafındaki RX ve TX power değerlerini de okuyarak daha detaylı analiz yapılabilir. (Spike ve sinyal zayıflaması konusunda)

Zaten ISP'nizin hizmet sözleşmesinde taahhüt ettiği 1G'ye kadar downstream ve 50M'ye kadar upstream'i alıyorsunuz. Hatlarda tam anlamıyla 1G almanız teorik olarak mümkün değildir.

Verilere göre hattınız sağlıklı denebilir, ONT tarafındaki RX ve TX power değerlerini de okuyarak daha detaylı analiz yapılabilir. (Spike ve sinyal zayıflaması konusunda)
Bilmiyordum bunu, aydınlattığınız çok iyi oldu. Teşekkürler.