outcastagne

Uzman
Merhaba. 1000 Mbps fiber internet ve ISP’nin vermiş olduğu cihazı kullanmaktayım. İyi bir cihaz olmadığı için (QoS ayarları sorunlu ve 100 Mbps’e kadar düşürsem de buffer kaçınılmaz, kablosuzda bile maksimum 600 Mbps hızları gördüm) yeni bir cihaz arayışındayım.

İnternette BE230, Hopper AX3000, MR90X gibi cihazların tavsiye edildiğini gördüm. BE230 diğer ikisine kıyasla neredeyse yarı fiyatına satılıyor. Yeterli bir cihaz ise onu alıp devam edeceğim. Sizin de yorumlarınızı dinlemek isterim.

SFP düşünmüyorsanız OpenWRT destekli MR90X tavsiye edebilirim. SQM ile 1000Mbps paketi yönetebilecek donanıma sahip cihazdır.

Merhaba Recep Bey. ONT olarak Nokia G-010G-Q sahbiyim. İnternette araştırmıştım ama arayüzüne erişim mümkün değil sanırım.

Belki buffer sorunum ONT kaynaklıdır ve router olarak elimdeki cihaz iyidir ama başka router ile denemedim. Ek olarak maliyetleri de bütçemin üzerinde kalıyor. Bu yüzden SFP’yi düşünmüyorum.

SFP düşünmüyorsanız OpenWRT destekli MR90X tavsiye edebilirim. SQM ile 1000Mbps paketi yönetebilecek donanıma sahip cihazdır.

OpenWRT açıkçası cazip duruyor ama cihazın brick olmasından kuşkulanıyorum. Kendi QoS sistemi güzel midir bu cihazın?

OpenWRT açıkçası cazip duruyor ama cihazın brick olmasından kuşkulanıyorum. Kendi QoS sistemi güzel midir bu cihazın?
OpenWRT sayfasında cihazın kurulum talimatları bulunmakta. Bu talimatlara uyarak işlemi yaparsanız brick olma ihtimali bir hayli düşük. Kaldı ki cihazın kurtarma modundan tekrar stock firmware kurulabilmekte. Stock firmware içerisinde bulunan QoS protokolünün ne kadar verimli olduğunu test etmedim.

OpenWRT sayfasında cihazın kurulum talimatları bulunmakta. Bu talimatlara uyarak işlemi yaparsanız brick olma ihtimali bir hayli düşük. Kaldı ki cihazın kurtarma modundan tekrar stock firmware kurulabilmekte. Stock firmware içerisinde bulunan QoS protokolünün ne kadar verimli olduğunu test etmedim.
Peki hocam. BE230 için ne diyorsunuz?

2014 yılında D-Link DSL-2750B cihazım ile OpenWrt kullanmaya başladım. 11 yıldır stok yazılımla modem-router kullanmadım hocam o yüzden BE230 kısmına yorum yapamayacağım.