1000 Mbps internet için router önerisi

dwinqs

Çalışkan
Merhaba,

Yaklaşık 90 M.2 bir evde oturuyorum. TTNET 1000/50 paketini kullanıyorum. Evde 4 adet telefon, 1 adet tablet ve 1 adet TV Wi-Fi kullanılıyor. 1 adet TV ve 1 adet bilgisayar kablo ile bağlı.

Daha yeni CAT8 kablo aldım ve bilgisayarımda CAT8 kablo kullanıyorum fakat router değiştirmek istiyorum. Yapay zeka ile yaptığım araştırmada bana ASUS ROG Rapture GT-BE98 öneriyor, sizlerin de tavsiye ve önerilerinize açığım. Yardımlarınız için teşekkür ederim, iyi geceler.

Bufferbloat test sonucu paylaştım. Anlık 1 telefon aktif, YouTube açıktı sadece. Normalde unloaded 40 civarı, latency 7-10 arası upload ise 7-10 arası geliyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS RT-BE50 WiFi7 BE3600 WiFi7 Dual-Band Extendable Router veya ASUS RT-BE82U WiFi7 BE6500 Dual Band Gigabit Extendable Router

O model çok üst düzey. Keenetic ya da ASUS Wi-Fi 7 destekli modemlerinden birini almanız yeterlidir.

Amavın bufferbloat testinden A+ almak ise sana NanoPi R6S ya da X86 tabanlı bir mini PC router lazım ama bu skor senin için yeterliyse ve alacağın routerı evin bir ucuna koyacaksan mesh sistem almak çok daha mantıklı olacaktır mesh olarak bunu alabilirsin.
Ama cihazı evin ortasına koyacaksan Xiaomi AX3000t alıp OpenWrt kurup kullanabilirsin sana yetecektir.

ASUS RT-BE50 WiFi7 BE3600 WiFi7 Dual-Band Extendable Router veya ASUS RT-BE82U WiFi7 BE6500 Dual Band Gigabit Extendable Router
çok teşekkür ederim araştıracağım, biraz üst düzey olsun oyunlarda rahat edeyim istiyorum

O model çok üst düzey. Keenetic ya da ASUS Wi-Fi 7 destekli modemlerinden birini almanız yeterlidir.
merhabalar çok teşekkür ederim yorumunuz için model önerisi yapabilir misiniz oyun için kullanacağım

merhaba evet a+ almak ve oyunlarda çıkan gecikme sorunu hatalarını kaldırmak istiyorum, dediğiniz konuda hiç bir bilgim yok yardımcı olabilir misiniz, kendi odamda ve kablo ile bağlanıyorum wifi üzerinden sadece telefonlar ve tv bağlı onlar için çok önemli değil

Çok teşekkür ederim araştıracağım, biraz üst düzey olsun oyunlarda rahat edeyim istiyorum.

Merhaba çok teşekkür ederim yorumunuz için model önerisi yapabilir misiniz oyun için kullanacağım.

4-5k bandında bulacağınız herhangi bir modemde sıkıntı yaşamazsınız. Genelde o banttaki cihazların bufferbloat skorları gayet iyi. Kısacası başkalarının dosya indirmesi ya da video izlemesi internet hızınızı ve ms inizi etkilemez. Etkilese bile +4-5 ms olacaktır.

A gayet yeterli.

yapay zeka kullandım araştırırken bir sürü özellik sayıyor içerisinde çok bildiğim anladığım şeylerde değil hangi özelliklere göre bakmamı tavsiye edersiniz, yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim

Yapay zeka gerçeği yansıtmıyor. Hep teorik bilgi üzerinden anlatıyor. Kullanıcı deneyimlerine göre yolunuzu belirleyin. ASUS marka WI-FI7 özellikli modellere ve yorumlarına bakın. İçinden birini alın geçin. Normal çinko karbon vatandaş olarak OpenWrt girmenizi önermiyorum.

Şu anki hattın için bu yeterli OpenWrt kurulu bir şekilde geliyor tek yapman gereken ONT ile mevcut routerın arasına bunu takman ve routerını AP moduna alman.
Eğer TurkNet kullanıyorsan ve ayrıca SFP alıp hızını 2000 Mbit civarına çıkarabilirim dersen bunu alabilirsin ama openwrt kurulumu kendin yapmak zorundasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…