uydu3

Uzman
1000 Mbps Türk Telekom altyapılı internete geçiş yaptım. Eve eklediğim görseldeki oda 3 ve oda 4’e internet yayılması için bir router almak istiyorum. Alacağım router, ana modeme kablosuz olarak bağlanmalı. Diğer odalarda 200–300 Mbps civarında bir internet hızı benim için yeterli. Router’ı oda 3’ün içine koymam mı daha iyi olur, yoksa oda 3’ün önündeki prize, yani koridora mı koymam daha mantıklı olur? Router önerilerinizi bekliyorum. Maksimum bütçem 2000 TL, ancak daha uygun fiyatlı bir seçenek varsa tercih ederim.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Ev kaç metre kare? Zaten kablosuz o hızları yakalarsın. Ben GigaFiber kullanıcısıyım ve çok odalı bir evdeyim, görseldekine çok benzer ve kablosuz o indirme hızlarını alıyorum diyebilirim.
Kendi ana modemim o bahsettiğim odalarda 4-5 mbps anca veriyor. Ev 100 metre kare civarı diye biliyorum. Odalar çok uzak değil aslında ama nedense modem hiç yaymıyor.

Hocam access point mode ne oluyor? Xiaomi AX3000T modeli nasıldır?
Tp-link daha iyi sanırım. Şu an kullandığınız cihaza ethernet kablo bağlayıp daha uzak bir konuma yeni aldığınız cihazı yerleştirip, kurulum yaparken acces point modunda kurarsınız cihazı, bunun için cihazın acces point desteklemesi gerekir. Router'dan router'a interneti yaymanız için cihazın desteklemesi gerek. Xiaomi'de Access Point modu yok sanırım.

TP-Link daha iyi sanırım. Şu an kullandığınız cihaza Ethernet kablo bağlayıp daha uzak bir konuma yeni aldığınız cihazı yerleştirip, kurulum yaparken Access Point modunda kurarsınız cihazı, bunun için cihazın Access Point desteklemesi gerekir. Router'dan Router'a interneti yaymanız için cihazın desteklemesi gerek. Xiaomi'de Access Point modu yok sanırım.

Hayır Xiaomi AX3000t daha iyi bu site Xiaomi'nin veri taşıma kapasitesini yanlış gösteriyor ve en büyük fark Xiaomi OpenWrt destekliyor diğeri desteklemiyor.