Yer
İstanbul
Game Garaj Slayer X7T-5060 model laptop kullanıyorum. İnternet ise Türk Telekom 1000 Mbps. Modem şu an evin kapısının girişinde bulunuyor. Evin tüm kısımlarında telefon ve tablet ile ortalama 600-700 Mbps hız alırken, laptopta eğer modemin yanına veya modemin yanındaki odaya gidersem gayet iyi hız alıyorum; fakat salona geçtiğim zaman hız 70-80'lere düşüyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Tamam hocam 5GHz olana bağlanıp hız testi yapın.
1783169846180.webp

Hocam bu arada ağları ayırmıştım ama ismini değiştirdiğim 5Ghz ağ tekrardan 2.4Ghz olmuş.

1783169846180.webp

Hocam bu arada ağları ayırmıştım ama ismini değiştirdiğim 5Ghz ağ tekrardan 2.4Ghz olmuş.
Zaten 2.4Ghz olanın ismi değişmiyor ama 5Ghz'i değiştirdiğimde 2.4Ghz olan da aynı isimle değişmiş ve ağlar tekrar birleşmiş sanırsam. Acaba Türk Telekom mu engelliyor?

Aygıt yöneticisinden sağ tık yapıp güncelle demiştim, zaten güncelmiş.
Windows'un kendi bulduğu driver'lar yerine kendiniz yüklemeniz daha iyi olur. Özellikle laptop sahibi olduğun için parçalar genelde uyumluluk sorunu yaşıyor Windows'un kendi bulduğu driver'larda.

Windows'un kendi bulduğu driver'lar yerine kendiniz yüklemeniz daha iyi olur. Özellikle laptop sahibi olduğun için parçalar genelde uyumluluk sorunu yaşıyor Windows'un kendi bulduğu driver'larda.

Buradan hangi sürücüyü kurmak gerekiyor hocam?

Buradan hangi sürücüyü kurmak gerekiyor hocam?
Aygıt yöneticisinde ağ bağdaştırıcıları kısmını atar mısın bakayım hangi yonga var sende.