Bütçe
1.000 TL
Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba Superonline kullanıyorum. Bufferbloat engelleyecek ve DNS değiştirmeme izin verecek bir modem ya da router arıyorum. Şu anda Turkcell'in verdiği Huawei HG255s modem var. Sanmıyorum ama bu bütçeye Wi-Fi 6 ve OpenWrt destekli olursa güzel olur.

Belirtmeyi unuttum fiber kullanıyorum PON kutum yok direk WAN kablosu geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Superonline kullanıyorum. Bufferbloat engelleyecek ve DNS değiştirmeme izin verecek bir modem ya da router arıyorum. Şu anda Turkcell'in verdiği Huawei HG255s modem var. Sanmıyorum ama bu bütçeye Wi-Fi 6 ve OpenWrt destekli olursa güzel olur.

Belirtmeyi unuttum fiber kullanıyorum PON kutum yok direk WAN kablosu geliyor.

Superonline modemini GPON kutusu olmadan değiştiremezsiniz sadece Ethernet ile router kullanabilirsiniz köprü modu şeklinde.

Open Wrt Uyumlular :

Dosya Ekleri

• IMG_0389.webp
    IMG_0389.webp
    36,4 KB · Görüntüleme: 51
  • IMG_0390.webp
    IMG_0390.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
O fiyata alabileceğiniz ve iyi verim alabileceğiniz ürünler genelde yok. Ancak üsttekiler bayağı iş görür. OpenWrt kurarsan bir de tadından yenmez.

Superonline modemini GPON kutusu olmadan değiştiremezsiniz sadece Ethernet ile router kullanabilirsiniz köprü modu şeklinde.

Open wrt uyumlular:

Hocam arkadaş benim gibi FTTH fiber kullanıyor diye anladım ben neden Turkcell'in verdiği HG255s modemi söküp WAN kablosunu Router'a neden takamayız.

Turkcell'in sınırlandırması var. Kendi modemini zorluyor. Modemleri kullanabilmek için @fiber ile biten bir kullanıcı adı ve şifre gerekiyor. Turkcell bu şifreyi ve kullanıcı adını vermiyor. Bu yüzden farklı modem kullanamıyoruz.

Turkcell'in sınırlandırması var. Kendi modemini zorluyor. Modemleri kullanabilmek için @fiber ile biten bir kullanıcı adı ve şifre gerekiyor. Turkcell bu şifreyi ve kullanıcı adını vermiyor. Bu yüzden farklı modem kullanamıyoruz.

Dostum ben viritualbox'da sanal Linux benzeri bir işletim sistemi ile aldım şifreyi videoyu bulursam bu yazıyı düzenleyip eklerim.

Dostum ben viritualbox'da sanal Linux benzeri bir işletim sistemi ile aldım şifreyi videoyu bulursam bu yazıyı düzenleyip eklerim.

Hocam cok teşekkürler kara kara bunu düşünüyordum ve evime fiber FTTH şeklinde geliyor daire kapısından WAN kablosu geliyor ONT cihazı bodrumda sanirim.

Ve bunu anlamadım.

TP-Link Archer AX23 aldım bridge modda kullanacağım ama gene de HG255s yerine bağlayıp deneyeceğim.

Son düzenleme: