sucuklutosT

Çalışkan
Merhaba dostlar.

3 saat önce geçiş yaptım modeminizi yeniden başlatın dediler başlattım ve saatler geçe geçe yükseldi şu an Xbox'tan ve telefonumda 5GHz'deyken yaklaşiık 1000 alıyorum.
Ama söyle bir sorun var ki bilgisayarda anca 210 Mbps alabiliyorum.

Yani sorun belli.

Wi-Fi erişimimi sağlayan bu cubuk stick mi diyorlar artık her neyse onun hızı yetmiyor. oysa alırken dikkat etmiştim sitesinde de 800 Mbps'ye kadar ibaresi var ama modemin dibinde bile anca 300 görüyor 5GHz'de ve bu stick Wi-Fi 5 benim modemim 6E destekliyor.

Öğrenciyim ve cok param yok ucuza bir şekilde bu sorunu nasıl çözebilirim? Ethernet bağlayamam Wi-Fi TV'ye ve xboxa bağlı PC ise odamda.

1K'ya sorunu halledebilir miyiz? araştırmalarıma göre USB stick zaten yetersizmiş su PCI-e olanlardan takmak gerekiyor ama ne kadar fark edecek elimde kalmasın? Yetersiz de kalabilir fikrim yok.

Muhtemelen 1K bütçe yetmeyecek biraz zorlarsam ilerleyen zamanlarda alırım en azından.

Sizlere sorum var eğer deneyiminiz olduysa bana benzer ve sorunu çözdüyseniz lütfen nasıl çözdüğünüzü PC ile arada ne kadar mesafe olduğu gibi bilgileri verirseniz cok sevinirim.

Dipnot: Türk Telekom kullanıyorum işe yarar mı bu bilgi bilmiyorum.

Bu sorunu çözmek istiyorum lütfen cok yardımınıza ihtiyacım var her fikir her yanıt cok önemli benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
@klaizee, Keşke dediğin gibi yapabilsem ama mesafe ve görünürlük açısından dolayı mümkün değil gibi duruyor. Yapay zekada aynısını önermişti almayı deneyeceğim ama kullanan kişi yok sanırım 1000 Mbps ile :/

@SHERLOCKED, USB port sürümü derken? 3.0 mavi olana takılı 2.0 da zaten ekstra yavaş. T3U Plus kullanıyorum driver son sürüm bu ayki.

1753534489630.webp

Bazen bu hızlara cıkıyor hayret ama bazen işte...

@klaizee, Keşke dediğin gibi yapabilsem ama mesafe ve görünürlük açısından dolayı mümkün değil gibi duruyor. Yapay zekada aynısını önermişti almayı deneyeceğim ama kullanan kişi yok sanırım 1000 mbps ile :/

@SHERLOCKED, usb port sürümü derken? 3.0 mavi olana takılı 2.0 da zaten ekstra yavaş t3u plus kullanıyorum driver son sürüm bu ayki
Cat6 ve Cat7 ile 1000MBPS hızlara rahatça ulaşırsın. Bence görünürlüğü dert etme, duvar müsait ise şunlardan da çakabilirsin;

1753534557393.webp

@klaizee, biliyorum bu klipslerle yukarıdan veya alttan geçirebileceğimi ama sorun aileyi ikna etmekte. :D

Koskoca Türkiyede şu PCle adaptörü kullanan insanlar yok mu ya :/ kime sorsam herkes ethernet bağlı kullanıyor.

@Recep Baltaş hocam etiket için özür dilerim ama bu soruna çözüm bulamadım ya :/ o kadar araştırdım falan ama benim gibi durumda kalan pek kişi olmamış sanırım.

Siz önceden bircok PCIe Wi-Fi kart denemiştiniz (adı artık neyse) hala elinizde varsa, veya eğer aldığınız hız ve Wi-Fi mesafesini biliyorsanız hatırlıyorsanız yardımcı olur musunuz? Önerileriniz var mı her bir detay yorumun katkısı olacak.

Son düzenleme:
@Recep Baltaş hocam size zahmet benim konumada bakar mısınız lütfen internette 1000MBPS ile PCI-e Express test yapan bulamadım ne YouTube'da ne Reddit ne de herhangi bir yabancı siteleri/forumlarında

Mesela şu an PC'yi internetin dibine taşıdım neredeyse aradaa 3 metre mesafe var 3.0 portuındaa 5GHz'de hala 200 300 Mbps anca alıyorum t3u Plus ile. PCI-e Wi-Fi alsam çözülür mü? Ethernet kablosu takmam mümkün değil maalesef.

Hangi PCI-e Express önerirsiniz? Daha önce test etmiştiniz birçoğunu ama kaç Mbps ile test ettiniz sonuçlar neydi bilmiyorum. Cevremde de hiç PCI-e Express kullanan yok...

Şu an zaten indirimde. Alıp alabileceğin en F/P ürün şu anda bu:

Ben sana 1000 Mbit kablosuz garanti edemem. Kimse edemez. Al bunu, şu hızları görmen lazım modeminin kablosuz performansı da iyiyse:

1753648943997.webp

@Recep Baltaş Orası öyle abi zaten imkanı yok 1000MBPS tam kablosuz almanın 700 800 görsem yeter 5 metreden 1 duvar arasında. O zaman ben bunu alıp test edeyim olmazsa da artık iade edip 200 Mbps ile devam ederim sanırım. Bir de bu testi ne kadar, kaç duvar arasıda yaptığınızı belirtebilirseniz cok sevinirim.

Modemim:
EX3501-T0