Bütçe
105.000 TL

Bunlar 98.500 oluyor. Kasayı da sizin beğendiğiniz olarak seçin. 104 bin falan olur. Dün 5070 Ti indirimini yakalasaydınız işlemci olarak 9700X bile çıkabilirdi. Şimdiden hayırlı olsun. Bu arada attığım soğutucu hepsi için yeterli.
İnno3D'nin fiyatı iyiymiş. Benim attığım yerine 5070Tİ inno3d olursa onda fiyat gene 105 oluyor ama ben ATX yapıda bir ürün tercih ettiğim için B850 yerine B650 koydum. Çok bi farketmiyor zaten.

B850 Aorus Elite şu an overpriced, yani en azından daha mantıklı bir model tercih edilebilir.

Force hakkındaki yorumunuzun "port sayısı az" kısmına katılıyorum. Ancak parçaların F/P olması uzun ömürlü olmadıkları anlamına gelmiyor.

Konu sahibinin kullanımına göre sistemin/sistemlerin düzenlenmesi en uygunu olur şu an için.

Yani böyle bir bütçede RTX 5070 kullanmak bana göre değil en azından. 🙂
Zaten bu bütçede sistemi alıp yükseltme yapmayacak olsa bende 5070Ti toplardım. Ama adamın istediği şey ileride kısıtlama olmadan rahatça yükseltebilmek. He attığımdan daha iyi fiyatta daha iyi bir anakart varsa önerirseniz bende katılırım. Ama genel mantık sistemin temelinin iyi olması. Çünkü ileride işlemci ve ekran kartı yükseltecek zaten.

Alıp kullanacağım yükseltme yapmayacağım dese bende bunu derdim. Ama adam ileride en tepe işlemcilerden takacak, ekran kartını yükseltecek. Boşuna anakart düşürmeye gerek var mı?

Render falan alacaksa o zaman tepe model bakılmalı zaten, tabii seviyesine de bağlı, çok önemli değil oyun oynayıp geçeceğim derse konu sahibi, o zaman R9 9950X'in bir anlamı olmaz veyahut Force'nin zorlanacağı/eksik kalacağı bir yer olmaz.

B850 Aorus Elite şu an overpriced, yani en azından daha mantıklı bir model tercih edilebilir.

Force hakkındaki yorumunuzun "port sayısı az" kısmına katılıyorum. Ancak parçaların F/P olması uzun ömürlü olmadıkları anlamına gelmiyor.

Konu sahibinin kullanımına göre sistemin/sistemlerin düzenlenmesi en uygunu olur şu an için.

Yani böyle bir bütçede RTX 5070 kullanmak bana göre değil en azından. 🙂
Bence de 5070 daha mantıklı. Eğer amaç oyun ise de 9070XT alıp anakartı güçlendirebilir diye düşünüyorum. Ayrıca X870 parasın B850 biraz garip. Fiyatı çok uçtu onun.

Zaten bu bütçede sistemi alıp yükseltme yapmayacak olsa bende 5070Ti toplardım. Ama adamın istediği şey ileride kısıtlama olmadan rahatça yükseltebilmek. He attığımdan daha iyi fiyatta daha iyi bir anakart varsa önerirseniz bende katılırım. Ama genel mantık sistemin temelinin iyi olması. Çünkü ileride işlemci ve ekran kartı yükseltecek zaten.

X870 Aorus Elite falan var, daha aşağıda Eagle, Gaming vb. modeller var.

Ekran kartı yükseltilecekse RTX 5070 yerine daha düşük bir model alınsın en azından. Ki değsin.
Bence buna gerek yok da neyse, konu sahibi dönüş sağlasın önce, gerisine bakarız.

X870 Aorus Elite falan var, daha aşağıda Eagle, Gaming vb. modeller var.

Ekran kartı yükseltilecekse RTX 5070 yerine daha düşük bir model alınsın en azından. Ki değsin.
Bence buna gerek yok da neyse, konu sahibi dönüş sağlasın önce, gerisine bakarız.
Burada olay konu sahibinde. X870 Aorus Elite 8-layer olsa çok iyi olacak fakat 6-layer olması beni başka kartları düşünmeye itiyor bazen ROG B850A ve F gibi. Geçenlerde indirim konusunu açmıştım.

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Hepsini dikkate alacağım.
Genel kullanım amaçlı topluyorum.
Hikayeli oyunlarda çok yokum zaten o yüzden CS2, LoL oynuyorum. 1-2 sene idare edip işlemciyi upgrade etmeyi düşünüyorum. 240 Hz monitör ile kullanacağım, o yüzden 240+ FPS almayı amaçlıyorum. Başka bir hedefim yok.

Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Hepsini dikkate alacağım.
Genel kullanım amaçlı topluyorum.
Hikayeli oyunlarda çok yokum zaten o yüzden CS2, LoL oynuyorum. 1-2 sene idare edip işlemciyi upgrade etmeyi düşünüyorum. 240 Hz monitör ile kullanacağım, o yüzden 240+ FPS almayı amaçlıyorum. Başka bir hedefim yok.

240 FPS üzerini rahatlıkla alırsınız bu tarz sistemlerle. Emin olmak için sorayım; 1080p mi yoksa 2-4K geçişi yapacak mısınız?

Kullanım amacınız oyun olduğu için R9 9950X'e veya 14-15.000 TL bir anakarta ihtiyacınız yok zaten. 1080p için R7 9800X3D düşünülebilir, daha yüksek bir çözünürlük düşünüyorsanız R7 9700X gibi daha ucuz yollu bir işlemci de düşünülebilir -karşılığında GPU yükseltilebilir-.

Ek olarak ilk etapta RAM'i 2x16 yerine 1x16 almanız daha pratik olur. Artan bütçeyi GPU veya CPU için kullanabilirsiniz. İlerleyen zamanda da aynı RAM'den bir tane daha alırsınız.