velstadt

Başarılı
Komşumdan Lenovo Legion'un bir laptopunu 7.000 TL'ye satın alacağım. Aşırı eski bir bilgisayar olduğunu biliyorum ama 7K bütçe ile alınabilecek daha iyi bir şey bulamadım.

Çoğunlukla bu bilgisayarı üniversitede AutoCAD çizimlerinde ve rapor/araştırma işlerimde kullanacağım. Arada oyun oynayacağım; bu makine bana ne tür performans verir, fikir verebilir misiniz?

Özellikleri:

GTX 1050 4 GB (watt değerini bilmiyorum, henüz elimde değil)

8. nesil Intel Core i5-8500H işlemci

Intel UHD 630 (GT 740M kadar performansı var)

16 GB DDR4 RAM (MHz bilmiyorum)

1 TB M.2 SSD

144 Hz IPS panel ekran

Oynadığım oyunlar:

Evimdeki kasamda genel olarak Sekiro, Elden Ring, Cyberpunk; arkadaşlarla arada repo ve LoL gibi oyunları oynuyorum.

Valorant, CS2, Dota, Fortnite gibi oyunları oynamam.

Aynı şekilde LSFG 3.1 açarak kullanırsam ne tür bir performans verir?

Son düzenleyen: Moderatör:
1050 zaten güçsüz bir kart. Çıktığı dönem de güçlü değildi. O yüzden mobile versiyonunda çok bir kısma yok bildiğim kadarıyla.
Yeni nesil oyunlardan bir beklentiniz olmasın. Artık CS2'de bile oynanamaz seviyeye yavaş yavaş geliyordu ki bendeki kasaydı. Düşük ayarlarda günün sonunda iyi kötü nispeten eski oyunlar oynansın şeklinde bir bakış açısıyla değerlendirilebilir.

Güçlü olmadığını biliyorum ama şu an güncel potansiyeli nedir ve ne kadar ilerletebilirim onu düşünüyorum.
İnternette baktığımda MX550 ile neredeyse aynı performansa sahip. %15 daha iyi ve watt değeri de 20watt daha iyi. NVIDIA NIS gibi özellikleri destekler mi onu bilmiyorum ama.

Bilen arkadaşlar 1050 ile lsfg testleri yaptılar ise paylaşabilirse daha iyi olur benim için.

Az önce laptopta Dark Souls 3 testi yaptım. Max ayarlarda 35-55 FPS arası alıyordu. Lsfg 3.1 ile kullanarak bayağı bayağı 120 FPSlere kadar çıkartabiliyor bilgisayar.(720p scaling ile)
Şu an 2.5X de 85-90 FPS'e kadar çok güzel akıcı oynatıyor.

Dosya Ekleri

• 1758980966500.webp
    1758980966500.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme: