Bütçe
106.000 TL
Herkese selam. Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Hazırlık sınıfım bitti ve 1. sınıfa geçiyorum. Üniversite için bir laptop gerekli olduğunu düşünüyorum. Sadece oyun oynayacağım bir sistem istemiyorum. Asıl amacım üniversite olacak ama bunun yanında oyun zevki, film/dizi zevki de iyi olsun istiyorum. Şık görünümlü, olabildiğince sade ama güçlü bir laptop istiyorum. Tasarım konularında da girişken biriyim, yani ekran renk doğruluğu da önemli. Bunun dışında tabii ki fan sesi çok önemli yani gerektiğinde kütüphanede rahat rahat çalışabileyim. 105-106 bin lira civarına çıkabilirim. Laptop için bu kadar para gereksiz görülebilir fakat çok uzun süre beni götürmesini istiyorum.
Bana fikirlerini söyleyen arkadaşlara teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum...
Bu iki önerilen cihaz güzel sıkıntı yaşamaazsın İkisinden birini tercih edebilirsin.

Açıkçası Mac'ler bu konuda nasıllar bilmiyorum bu yüzden tamamen sizin önerinize güveneceğim. Eğer yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

M4 Pro çipli bir MacBook çoğu bilgisayardan daha iyi render performansı verir. Ayrıca batarya süresi konusunda piyasanın en iyisidirler. Isınma yaşamazsınız ve gürültülü fan sesleri duymazsınız. Eğer kullandığınız uygulamaları macOS destekliyor ise kesinlikle alın.

M4 Pro çipli bir MacBook çoğu bilgisayardan daha iyi render performansı verir. Ayrıca batarya süresi konusunda piyasanın en iyisidirler. Isınma yaşamazsınız ve gürültülü fan sesleri duymazsınız. Eğer kullandığınız uygulamaları macOS destekliyor ise kesinlikle alın.

Hocam Mac'ler dediğiniz konularda gerçekten iyi fakat yılların Windows kullanıcısı olarak Windows'un rahatlığını bulamayacağım düşünüyorum. Bu rahatlık sadece bilgisayarı kullanırken ki rahatlık değil, program havuzu olsun, harici ekran kartı olmadığı için derin öğrenme olayında sorunlar sanırım yeni maclerle beraber Dual boot kurulumu da sorun çıkarıyormuş. Bu gibi şeyleri duydukça Mac'e olan hevesim kaçıyor. Yine de çok teşekkürler cevabınız için.

Az daha çıkıp 275hx 5080 Omen Max alabilirsiniz.

ASUS ROG Zephyrus ile karşılaştırsanız hangisini tercih edersiniz? Hemen hemen aynı fiyatlara bulabileceğimi düşünüyorum.

Bence her ikisi de alınmaz. Bildiğim kadarıyla bu sektördeki öğretmenler ve iş verenler laptopların daha şık tasarıma sahip olmasını istiyor. Bu sebeple ışık ve tasarımdaki üçgenler sorun yaratabilir.

Sade bir görüntüye sahip olmasını istiyorum zaten. Sadece sektörlük değil benim de kendi zevkim sadelik ve şıklık yönünde. Ayrıca sizin belirttiğiniz gibi sorun çıkarabiliyorsa kesinlikle daha zarif tasarımlar tercih ederim. Bu detayı eklediğiniz için çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Hocam Mac'ler dediğiniz konularda gerçekten iyi fakat yılların Windows kullanıcısı olarak Windows'un rahatlığını bulamayacağım düşünüyorum. Bu rahatlık sadece bilgisayarı kullanırken ki rahatlık değil, program havuzu olsun, harici ekran kartı olmadığı için derin öğrenme olayında sorunlar sanırım yeni maclerle beraber Dual boot kurulumu da sorun çıkarıyormuş. Bu gibi şeyleri duydukça Mac'e olan hevesim kaçıyor. Yine de çok teşekkürler cevabınız için.

ASUS ROG Zephyrus ile karşılaştırsanız hangisini tercih edersiniz? Hemen hemen aynı fiyatlara bulabileceğimi düşünüyorum.
Asus ta ekran kartı Watt' değeri daha düşük yanlış hatırlamıyorsam onun dışında bir eksisi Asus'un