Tek tek toplama daha pahalı olmaz. 107.000TL'ye güzel parçalar sığdırırdık, neyse almışsınız artık hayırlı olsun. Güzek günlerde kullanmanız dileğiyle.
Sistemdeki RAM kaliteli bu arada. SK Hynix A-die. OC potansiyeli mevcut.
RAM için yeni bir konu açarsınız, @Ayhan Dönmez ile yardımcı oluruz. Kendisi bu konularda ustadır.
Genel tavsiyeleriniz veya spesifik model önerileriniz varsa öğrenmek isterim. İlle de sıvı soğutma olsun gibi bir düşünceyle eklediğim parçadan ziyade hazır sistemin içerisinde gelen bir parça oldu. Almadan önce "Zalman" markasını da araştırdım. Ekşisözlükte adına eskiden iyi entryler açılmış ve forumlarda da olumlu diyebileceğim postları mevcuttu ancak markanın şimdiki durumunu bilmiyorum. Eğer soğutucu markası veya seçili olan A24 modeli özelinde bir yorumunuz varsa onu da duymak isterim.
Peerless Assassin çift kule "Thermalright" modeller arasında en az performanslı model.
Phantom Spirit 120SE daha mantıklı olur. Ki o bile ucu ucuna tutuyor 9800X3D'yi. UV vs. ile kurtarıyor.
Konu sadece FPS değil hocam. Öyle bakıyorsanız yorum yapamam. Sistemin hangi çözünürlükte ne amaçla kullanılacağına göre tercihler yapılmalı diyorum (1080p mi 4K mı?), ayrıca anakarta gelene kadar PSU gibi önemli bir bileşeni gelişigüzel koymayı ben tehlikeli buluyorum. Düşük oranlarda da olsa SSD si yanan arkadaşlar vardı sırf PSU yüzünden.
Oyun sisteminde FPS önemli, 1080 veya 4K fark etmiyor.
Anakart konusunda, yeterli aşırı ısınmayan faz yapısına sahip, kullanıcı için yeterli çıkışı olan en ucuz anakart ile, üst düzey bir anakartın gerçek kullanımda hiçbir farkı olmayacak.
Şunu da belirteyim, ben o anakartı hiç önermedim, belki hazır sistemlerde mecbur kalınca önermişimdir, o firmadan F/P ürün yakalamak zor olduğu için sistemi başarılı buldum, seçenekler kısıtlı yani.
Konu sadece FPS değil hocam. Öyle bakıyorsanız yorum yapamam. Sistemin hangi çözünürlükte ne amaçla kullanılacağına göre tercihler yapılmalı diyorum (1080p mi 4K mı?), ayrıca anakarta gelene kadar PSU gibi önemli bir bileşeni gelişigüzel koymayı ben tehlikeli buluyorum. Düşük oranlarda da olsa SSD si yanan arkadaşlar vardı sırf PSU yüzünden.
Sistemin esas amacı 2K oyun oynamak için olacak. Hatta ilerisi için 4K'ya yükseltmeyi de düşünebilirim.
Kasa ile birlikte gelen PSU'lar hakkında genelde insanların pek önermediğini gördüm ancak Coolermasterı güvendiğim bir marka da olmasından dolayı gönül rahatlığıyla seçmiştim. Sizin içerisindeki PSU'yla ilgili ne gibi soru işaretleriniz var merak ettim
Her ne kadar çoktan sistemi sipariş etmiş olsam da bu kritik bir yanlışım olduysa iade etmeyeceğim anlamına gelmiyor. Yorumlarınız hem benim öğrenmem hem de sistemi finalize etmem açısından kıymetli. Yine de sisteme dair yorumlarınızın genel anlamda olumlu seyretmesi içimi rahatlattı. Yorumlarınız için hepinize tekrardan teşekkürler
Sistemin esas amacı 2K oyun oynamak için olacak. Hatta ilerisi için 4K'ya yükseltmeyi de düşünebilirim.
Kasa ile birlikte gelen PSU'lar hakkında genelde insanların pek önermediğini gördüm ancak Coolermasterı güvendiğim bir marka da olmasından dolayı gönül rahatlığıyla seçmiştim. Sizin içerisindeki PSU'yla ilgili ne gibi soru işaretleriniz var merak ettim
Her ne kadar çoktan sistemi sipariş etmiş olsam da bu kritik bir yanlışım olduysa iade etmeyeceğim anlamına gelmiyor. Yorumlarınız hem benim öğrenmem hem de sistemi finalize etmem açısından kıymetli. Yine de sisteme dair yorumlarınızın genel anlamda olumlu seyretmesi içimi rahatlattı. Yorumlarınız için hepinize tekrardan teşekkürler
Nebi Bey in PSU larla ilgili anlatımları var. Onları izlemenizi tavsiye ederim. Yüksek çözünürlükte 9800x3D nin yerini 9700X alabilir, buradan kalan bütçe ile geri kalan bileşenlerle ilgili değiştirmek istediğiniz ürün varsa orada kullanım düşünebilirsiniz.
Fikirlerimi(zi) belirtmiştim(k) bu doğrultuda karar verebilirsiniz.
OC ile çok uğraşmayacağım, EXPO açıp belki biraz manuel ayarlama yapıp geçeceğim derseniz sistem yeterli.
Tek soğutucudan emin değilim.
2-4k için 9800X3D size pek bir katkı sağlayamayacak önceki yazımda belirttiğim gibi, ben 9700X alır geçerdim.