Gram umurumda değil inanın. Zaten bilgilerimizin güvende olduğunu hiçbir zaman düşünmedim ve düşünmeyeceğim. Ülkemizin durumunun yanında bulunduğumuz çağda şu veriler her yerde gezebiliyor. Kayda değer bir dezavantaj yaşamamız pek mümkün değil şu anda.

Rezilsiniz. Yasak getirmekte üstünüze yok ama güvenliğe gelince beceremiyorsunuz. Memlekette siber güvenlikçi mi yok? 13 yaşındaki ergenlere malzeme vermeye devam edin.

Veriler zaten yıllardır panelde var. Bu yüzden birçok mecrada kullanıcılar kendi adını girmemeye gayret gösteriyor.

Rezilsiniz. Yasak getirmekte üstünüze yok ama güvenliğe gelince beceremiyorsunuz. Memlekette siber güvenlikçi mi yok? 13 yaşındaki ergenlere malzeme vermeye devam edin.

İstedikleri kadar beni veya birimizi T.C. no muz ile tehdit etsinler. Kimlikteki imzamız ve kimliğimiz olmadan hiçbir şey yapamazlar.

Veri Hırsızlığı: 108 milyon yurttaşın kimlik numaraları, adresleri ve GSM numaraları gibi kişisel verileri çalındı.

BTK’nın İtirafı: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

Google ile İşbirliği: BTK, Google’dan çalınan verilerin bulunduğu dosyaların kaldırılmasını ve sorumluların tespit edilmesini talep etti.

Veri Formatı: Çalınan veriler, MySQL formatında kaydedildi ve toplam boyutu 42 GB.

Bu bir iddia resmi açıklama yok.
BTK'nın itirafı olarak yazılmış. İddia mı yoksa resmi açıklama mı? Bir çelişki yok mu bu 2 mesajda?

Zaten ortalıkta gezmiyor muydu? Çalındığını yeni mi kabul etmişler?

Seneler önce bu verilerin ilk çalındığı olaydaki yabancı hacker grubu verilerin sadece veritabanının girişine şifre koyarak korunduğunu söylemişti. Hiçbir şifreleme işlemi yapılmamış verilere, umarım değiştirmişlerdir, umarım.