Evde abimde 2K/4K var fakat ekrana bakınca "waoow" olmuyorum nedense. Hikayeli oyunlarda tadı başkadır, lezizdir; açıp manzaraya akar gidersin orası ayrı. Fakat FPS oyuncusu birisi 240Hz monitör alır çünkü oyununu doğrudan etkiler, alacağı keyfi arttırır. Fakat şuna katılıyorum, örnek veriyorum 5 saat FPS, 4 saat hikayeli oyun oynayan birisiyse kesinlikle 2K almalı.2K diyorum ben ya. Valo oynasa bile 2K diyorum. E-sporcu mu olacak sonuçta. 1080p cidden çok demode kaldı artık. Yetersiz.
Detaylar
Kim cevapladı?Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Monitöre göre değişir fark bu arada bütçeniz varsa kesinlikle var. Gdnelde 240 Hz'lerin modeline göre değişir ms ve görüntü açısından daha iyi oluyorlar ama modelden modele değişiyor. 240 Hz G65B'den 24G4X'e geçtiğimde gözüme çok yavaş gelmişti. Ama G4 gibi daha uygun bir 240 Hz monitör ile aralarında o kadar fark olur mi bilemem. Genel kullanımda 2K daha güzel ama 27 inç alacaksanız ve büyüklüğüne alışamayabilirsiniz ben oyun oynarken sürekli imleç kaybediyordum...
grancoupe
Yetkin
1080p ve 240 Hz daha mantıklı gibi geliyor. Bütçem maksimum 8.000-9.000 TL civarı olur büyük ihtimal. 240 Hz ve 27 inç model önerirseniz sevinirim.
1080p ve 240 Hz daha mantıklı gibi geliyor. Bütçem maksimum 8.000-9.000 TL civarı olur büyük ihtimal. 240 Hz ve 27 inç model önerirseniz sevinirim.
1080p 240Hz 27inç monitörler 8-9k civarında zaten. Öğrenci indirimiyle G65b alın 10k bandına düşüyor. Hepsini ezer geçer. Şahsen 1080p monitöre 9K vermek enayilik gibi geliyor bana.
- Makaleler
- 3
Aradaki fark seni birden gümüşten elmasa çıkarmayacak. Ha çıkarsan ne olacak sanki? Oyun altı üstü. 165Hz de gayet hızlı zaten, görüntü kalitesini al geç.
Son düzenleyen: Moderatör:
grancoupe
Yetkin
240 Hz monitör almak e-sporcu triplerine girmek olmuyor. Konunun oyundaki rütbelerle ne alakası var? Kimse 165'ten 240'a geçersen radyant olursun diye bir şey demedi. Göz zevki için 240 Hz alıyorum.Aradaki fark seni birden gümüşten elmasa çıkarmayacak. Ha çıkarsan ne olacak sanki? Oyun altı üstü. 165Hz de gayet hızlı zaten, görüntü kalitesini al geç.
- Makaleler
- 3
Oyundaki rütbeler demek 165-240 Hz arası değişimin oynanışına katkıda bulunabilecek kadar fazla olmadığı demek. Yoksa bu yorumu kullanabilirsin.240 Hz monitör almak e-sporcu triplerine girmek olmuyor. Konunun oyundaki rütbelerle ne alakası var? Kimse 165'ten 240'a geçersen radyant olursun diye bir şey demedi. Göz zevki için 240 Hz alıyorum.
Göz zevki için 165'ten 240'a değil 1080P'den 2K'ya geçilir, burası da apayrı bir boyut. Oyun laptopumda 360 Hz panel vardı, bozulunca 240'la değiştirdi servis, 165 Hz monitör var, 60 Hz de OLED iş laptopum var. Senin bahsettiğin her frekansı denedim, emin olabilirsin.
240 Hz veya 360 Hz yerine 165 Hz monitörden oynuyorum, ekran büyük diye. 165 ve 240 arasında çok az bir fark var, bu yüzden e-sporcu tripleri oluyor. Oyun dışında bütün işlerimi de iş laptopundan yapıyorum, OLED diye. Göz zevki böyle olur. Kaliteyle olur. Yüksek çözünürlükle, renk doğruluğuyla, geniş renk gamutuyla olur.
Şimdi sorsalar OLED 120 Hz mi yoksa VA 360 Hz mi diye, OLED 120 Hz'i düşünmeden seçerim. Göz zevki budur.
grancoupe
Yetkin
Göz zevki derken akıcılıktan bahsediyorum, çözünürlükten değil. Dizi & film izlemek için veya iş için almıyorum ben. Herkesin tercihleri farklıdır.Oyundaki rütbeler demek 165-240 Hz arası değişimin oynanışına katkıda bulunabilecek kadar fazla olmadığı demek. Yoksa bu yorumu kullanabilirsin.
Göz zevki için 165'ten 240'a değil 1080P'den 2K'ya geçilir, burası da apayrı bir boyut. Oyun laptopumda 360 Hz panel vardı, bozulunca 240'la değiştirdi servis, 165 Hz monitör var, 60 Hz de OLED iş laptopum var. Senin bahsettiğin her frekansı denedim, emin olabilirsin.
240 Hz veya 360 Hz yerine 165 Hz monitörden oynuyorum, ekran büyük diye. 165 ve 240 arasında çok az bir fark var, bu yüzden e-sporcu tripleri oluyor. Oyun dışında bütün işlerimi de iş laptopundan yapıyorum, OLED diye. Göz zevki böyle olur. Kaliteyle olur. Yüksek çözünürlükle, renk doğruluğuyla, geniş renk gamutuyla olur.
Şimdi sorsalar OLED 120 Hz mi yoksa VA 360 Hz mi diye, OLED 120 Hz'i düşünmeden seçerim. Göz zevki budur.
Farkın çok hissedilmemesi e-sporcu tripleri olmuyor. Monitörüm yeterli olduğu halde sırf keyfim için 240'a geçeceğim, istersen berbat oyna, istersen e-sporcu ol, her türlü daha çok zevk verir. Boşa harcayacak paran varsa azıcık daha zevk alabilirsin.
Yeni konular
-
-
-
-
30.000 TL bütçe ile ders ve günlük kullanım için tablet önerisi
- White Dragon
-
-
-
-