Merhaba bildiğiniz üzere PC monitörlerinde 1080p için kaliteli görüntü sınırı 24 inç. Peki ben bilgisayarımı evdeki normal 1080p büyük TV'ye bağlayıp bir de gamepad takıp oyun oynarsam görüntü kalitesinde bir kötüleşme olur mu? TV'de dizi, film vs. izlerken gayet normal, kaliteli görünüyor.

Merhaba bildiğiniz üzere PC monitörlerinde 1080p için kaliteli görüntü sınırı 24 inç. Peki ben bilgisayarımı evdeki normal 1080p büyük TV'ye bağlayıp bir de gamepad takıp oyun oynarsam görüntü kalitesinde bir kötüleşme olur mu? TV'de dizi, film vs. izlerken gayet normal, kaliteli görünüyor.

Uzaktan oynarsan anlamazsın.

Bilgisayarı neyle bağladığınıza görüntü ayarlarına televizyonun özeliklerine ve panel kalitesine göre değişir kısacası normal 1080p televizyona uzaktan bakarsanız fark etmezsiniz.

Asıl endişen görüntü kalitesi değil gecikme olmalı. Gecikme varsa birçok oyun oynanmaz hale gelebilir. HDMI versiyonuna ve görüntü motoruna yani cihazın anakart kalitesine bağlı. Yani denemen lazım.

Hocam ben geçen sene ikinci el yeni kasaya geçtiğim zaman monitör için tek kuruşum kalmamıştı. Bir süre idare ettim ancak hem eski TV olduğu için ölü pikselleri vardı hemde çok hantal kalıyordu. Konsol için sorun olmuyor uzakta olunca. Ama bilgisayar için hem pixeller çok kötü oluyor uyumlu bir modu yoksa. Hemde bir monitör performansı veremiyor.

Büyük olursa FPS oyunları oynanmaz buradan yazmayla anlaşılmaz pek ama mouse aim / ekran kombinasyonu bir garip oluyor. FPS dışında bir oyun oynancaksa denenebilir gamepad bu işler için daha uygun olur.