Bütçe
~30.000 TL
Ek: OLED monitörler yazılım ile yanmayı saklayabiliyorlar. Fakat bunu yaparken sağlam piksellerin parlaklığından feda etme vb. durumlar vardı. Yani yanmayı saklıyor fakat görüntü kalitesi de düşüyor. Ne kadar bariz, monitörden monitöre ve kullanıma bağlı değişir tabii. Yani yanma gözükmüyor = tamamen iyi demek değil.
Bunu ilk kez duyuyorum haberim yoktu. Yeni nesillerde OLED yanmasının aşırı problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası. 3. Nesil ve sonrası bence büyük derecede ilerleme kat etmiş. Özelliklede benim gibi eskisi kadar günde 8-10 saat oyun oynamayan birisi için bence çok mühim bir konu değil. Gerekli özellikleri açtığınızda monitör kendi bakımını kendisi yapıyor zaten. Sizin ek olarak almanız gereken bir iki önlem var sadece. 3000 saati devirip hala yanma göremeyen insanlar var.

Bunu ilk kez duyuyorum haberim yoktu. Yeni nesillerde OLED yanmasının aşırı problem olduğunu düşünmüyorum açıkçası. 3. nesil ve sonrası bence büyük derecede ilerleme kat etmiş. Özelliklede benim gibi eskisi kadar günde 8-10 saat oyun oynamayan birisi için bence çok mühim bir konu değil. Gerekli özellikleri açtığınızda monitör kendi bakımını kendisi yapıyor zaten. Sizin ek olarak almanız gereken bir iki önlem var sadece. 3000 saati devirip hala yanma göremeyen insanlar var.

Yeni nesil QD-OLED'ler ve WOLED'ler ömür olarak çok uzun ömürler sunuyor şu an kendime ait monitörümda 4. nesil WOLED monitor var ve çok mennunum.