izzetbaku

Başarılı
OBS üzerinden canli TV yayın yapacağım. Ayarlar nasıl olmalı?

Sistem:
  • CPU: Intel i5 12400F
  • MBO: B760-M Gigabyte Gaming DDR4
  • GPU: RTX 4060 ASUS Dual White OC
  • RAM: 32 GB 3200 MHz DDR4
  • SSD: 1TB NVMe M.2
  • PSU: 750W DeepCool PF750
  • COOLER: AG400 LED DeepCool
  • CASE: DK361 White
  • FAN: White 120mm DeepCool ARGB
  • CABLE: ASIAN HORSE

Son düzenleyen: Moderatör:
Vereceğim ayarlar genel ayarlardır internet hızına göre biraz değiştirebilirsin.

Ayarlar > Video
Bu kısımdan Çıkış boyutlandırılmış çözünürlüğü 1920x1080 yapmalısın. Ayrıca aşağıdan da FPS değerini 60 yap.

Ayarlar > Çıkış
Buradaki ayarları da bu şekilde yapabilirsin.
1744371644799.webp

Buradaki bit hızı benim internetim 7000Kbps'yi destekliyor seninki biraz az kalıyorsa 1080p 60fps için en az 6000 - 8000 arasında bir değer olması gerekiyor.

Umarım işine yarar.

Vereceğim ayarlar genel ayarlardır internet hızına göre biraz değiştirebilirsin.

Ayarlar > Video
Bu kısımdan Çıkış boyutlandırılmış çözünürlüğü 1920x1080 yapmalısın. Ayrıca aşağıdan da FPS değerini 60 yap.

Ayarlar > Çıkış
Buradaki ayarları da bu şekilde yapabilirsin.
Eki Görüntüle 139762
Buradaki bit hızı benim internetim 7000KBPS'yi destekliyor seninki biraz az kalıyorsa 1080p 60FPS için en az 6000 - 8000 arasında bir değer olması gerekiyor.

Umarım işine yarar.

Buradaki bazı ayarlar bende yok hocam. Acaba AnyDesk ile bağlanma şansınız var mı?

1744372738669.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Buradaki bazı ayarlar bende yok hocam. Acaba AnyDesk ile bağlanma şansınız var mı?

Eki Görüntüle 139764
Video kodlayıcısı Nvidia seçin. Twitch'in genel ayarlarını da deneyebilirsiniz.

Bir de 1080P yerine genelde 936P yapıyorlar. Yayın platformlarının bitrate kısıtlamasından dolayı 1080P için bitrate yeterli olmuyor. Bu yüzden çözünürlüğü kısıtlamak daha iyi sonuç sağlıyor.

Alışınca bitrate sınırına ve oynadığınız oyuna göre ayar yaparsınız. Atıyorum Valorant, CS2 gibi aşırı detaylı grafiği olmayan oyunlarda 5-6K bitrate, bolca çimen, tel gibi ince görselleri olan oyunlarda 7-8K bitrate gibi.

Sanal bilgisayarda pencere modu ile siteden yayın aktarıyorum canli kanala
Muhtemelen sanal bilgisayar, ekran kartının tüm özellikleriyle kullanamıyor. Bu yüzden her ne kadar RTX 4060'ın olsa da bazı ayarlar gözükmüyor. Konuyu daha detaylı açsaydın iyiydi açıkçası nasıl bir çözüm bularak bunu yaparsın direkt bir çözüm bilmiyorum ama zaten kendi bilgisayarında bu ayarı açıp sanal bilgisayar penceresini yayına veremez misin?

Yani demek istediğim sanal bilgisayar olarak Virtualbox yada VMware gibi bir şey kullanıyorsan kendi bilgisayarında yayını açıp bu pencereye yakalarsın ve yayını açmış olursun. Ama sanal bilgisayar derken uzakta bir bilgisayardan VDS yada VPS den bahsediyorsan o zaman CPU ile yayın yapman lazım o yüzden de benim önerdiğim ayarlar çıkmaz tam olarak nasıl bir sanal bilgisayardan bahsediyorsun?

Muhtemelen sanal bilgisayar, ekran kartının tüm özellikleriyle kullanamıyor. Bu yüzden her ne kadar RTX 4060'ın olsa da bazı ayarlar gözükmüyor. Konuyu daha detaylı açsaydın iyiydi açıkçası nasıl bir çözüm bularak bunu yaparsın direkt bir çözüm bilmiyorum ama zaten kendi bilgisayarında bu ayarı açıp sanal bilgisayar penceresini yayına veremez misin?

Yani demek istediğim sanal bilgisayar olarak Virtualbox yada VMware gibi bir şey kullanıyorsan kendi bilgisayarında yayını açıp bu pencereye yakalarsın ve yayını açmış olursun. Ama sanal bilgisayar derken uzakta bir bilgisayardan VDS yada VPS den bahsediyorsan o zaman CPU ile yayın yapman lazım o yüzden de benim önerdiğim ayarlar çıkmaz tam olarak nasıl bir sanal bilgisayardan bahsediyorsun?
Kendi normal bilgisayarımda pencere modunda veriyorum fakat arka planda iş göremiyorum onun için sanal bilgisayar açmışdım