10950X3D tahmini ne zaman gelir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan demjr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 549

demjr 75

Yetkin
10950X3D tahmini ne zaman gelir hocam?

Ben şu ara 9850X3D'ye geçmeye düşünüyorum ama çok kararsızım.

@demjr hocam bence bu konulara çok takılma... Dediğim gibi 7500F ve 7600X - 9700X gibi X3D olmayan bir işlemci ile 1080p veya 1440P'de 5090 ile oynamıyorsan ve turnuva oyuncusu değilsen aşırı pro şekilde doğru düzgün fark olmaz. Hobi olarak öylesine uğraşmak istiyorum diyorsan orası ayrı mesele. 2K veya 4K'da çoğunlukla eğer stabilse EXPO aç, geç, hiçbir sıkıntı olmaz.

@demjr AMD IMC konusunda çok da iyi bir firma olamadı hiçbir zaman. Dediğim gibi elimde AM5 anakart olmasa Nova Lake bLLC olayına geçiş yapacaktım. AM5'ten sonra AMD almayacağım. Saçma sapan sıcak çalışma meseleleri, aniden voltaja spikeları, IMC zaten kötü. Yok UCLK, yok FCLK, yok MCLK vs. vs. Intel bu konuda en kötü zamanında bile AMD'den daha iyiydi.

Velhasıl 10800X3D alıp AM5 soketi kapatacağım ben de. En son sıvı soğutma işini çözdüm Ryuo SLC ile 10800X3D alıp geç hocam. Sen eğer RAM ve işlemci OC konusunda gidip de dünya sıralaması kasmıyorsan bu iş boş iş. Bir daha Intel'e geçtiğimde AM5'ten sonra XMP basıp geçeceğim mesela. RAM işi abartılıyor yani 1080p rekabetçi ve X3D olmayan işlemci dışında kasmaya sürekli clear CMOS atmaya gerek yok, o süreyi oyun oynamaya harca daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok haklı bir yorum ama ben takıntılı olduğum için biraz daha derine iniyorum sürekli.

Ben şahsen yeni Intel işlemcilerin güncel X3D performansına oyunlarda teğet/yakın olması durumunda AMD'yi terk etmeye kesin gözüyle bakıyorum kendi sistemimde. AMD'den çok Intel gelişmesi takip ediyorum şu sıralar. Bence benim gibi düşünen çok vardır. ZEN işlemciler iyi hoş ancak AMD platform olarak biraz çuvallıyor bazı noktalarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…