@Tek Biz Overclock'tan bahsetmiyorsunuz değil mi? Overclock ile zaten bu hızlara çıkılabiliyor rahatlıkla. Benim bahsettiğim normal voltajlarla bu hıza çıkmak.

Gelir ama gerekli mi tartışılır, en az 2 senesi var. Şu anlık işlemciler bile manyak iken 7GHz absürt olacaklardır. Şu an önemli olan yüksek GHz değil de, stabil ve düşük tüketim değeri. Yani, doğru mimari ile 7GHz ile yakalarlar ama 1000W güç tüketim olacaksa anlamı yok.

Şu anki silikon teknolojisi o hızlarda ip üstünde yürümek gibi en ufak bir yük bindiğinde mavi ekranı yersin, oyunun tam ortasında masaüstüne atar ya da bilgisayar donar kalır. Yani kağıt üzerinde 7 GHz yazar ama pratikte o hız, sana performanstan çok saç baş yoldurur. Zaten o Threadripper gibi çok çekirdekli işlemcilerle bu iş hiç olmaz onlar yük taşımak için var, hız rekoru kırmak için değil. O kadar çekirdeği o hıza çekersen anakartı anında eritirsin.

Zaten bu yüzden firmalar şu an frekansı şişirmek yerine işlemciyi daha akıllı ve verimli yapmaya çalışıyor Intel bile akıllandı sen düşün. O 7 GHz ibaresini kutunun üzerinde, şöyle hakkıyla, evi barkı yakmadan, mavi ekran vermeden görebilmemiz için teknolojinin daha fırın ekmek yemesi lazım. en iyi ihtimalle 2028’i, hatta 2030’u bulur. O zamana kadar duyacağın o uçuk kaçık hız rekorları falan hep laboratuvar ortamında yapılan şovlardan ibaret.

Gelir ama gerekli mi tartışılır, en az 2 senesi var. Şu anlık işlemciler bile manyak iken 7GHz absürt olacaklardır. Şu an önemli olan yüksek GHz değil de, stabil ve düşük tüketim değeri. Yani, doğru mimari ile 7GHz ile yakalarlar ama 1000W güç tüketim olacaksa anlamı yok.

Hocam dediğim gibi. 1000W ile 7 8 9 GHz rahat görülüyor bazı silikonlarda.

Şu anki silikon teknolojisi o hızlarda IP üstünde yürümek gibi en ufak bir yük bindiğinde mavi ekranı yersin, oyunun tam ortasında masaüstüne atar ya da bilgisayar donar kalır. Yani kağıt üzerinde 7 GHz yazar ama pratikte o hız, sana performanstan çok saç baş yoldurur. Zaten o Threadripper gibi çok çekirdekli işlemcilerle bu iş hiç olmaz onlar yük taşımak için var, hız rekoru kırmak için değil. O kadar çekirdeği o hıza çekersen anakartı anında eritirsin.

Zaten bu yüzden firmalar şu an frekansı şişirmek yerine işlemciyi daha akıllı ve verimli yapmaya çalışıyor Intel bile akıllandı sen düşün. O 7 GHz ibaresini kutunun üzerinde, şöyle hakkıyla, evi barkı yakmadan, mavi ekran vermeden görebilmemiz için teknolojinin daha fırın ekmek yemesi lazım. En iyi ihtimalle 2028'i, hatta 2030'u bulur. O zamana kadar duyacağın o uçuk kaçık hız rekorları falan hep laboratuvar ortamında yapılan şovlardan ibaret.

Katılıyorum. AMD'nin bir işlemcisi çok(bayağı çok) çekirdekte 5GHz görmüştü ama sanırsam? 9995wx ya da 7995wx olabilir, emin değilim.

Son düzenleme: