Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
2-3. çeyrek gelir gibi seneye.
Ben şu ara 9850X3D'ye geçmeye düşünüyorum ama çok kararsızım.
Faydasını göremezsin...
Son düzenleme:
Zen 6 sanırım Kasım ayında duyurulacak. Bilmiyorum ama, çünkü dedikodu ve haber.
demjr 75
Yetkin
Yeğenim, bu işin sonu yok. İşlemcin iyiyse hiç elleme; benimki kötü çıktı.
R7 9800X3D kullanıyorum ama IMC tırt gibi.2-3. çeyrek gelir gibi seneye.
Faydasını göremezsin...
R7 9800X3D'ye göre iyi çıkar umarım.Zen 6 sanırım Kasım ayında duyurulacak. Bilmiyorum ama, çünkü dedikodu ve haber.
- Makaleler
- 1
Tırt dediğin IMC nasıl, son halini paylaş bakalım.
ShadowLegion 75
Üstün
- Makaleler
- 1
@demjr hocam bence bu konulara çok takılma... Dediğim gibi 7500F ve 7600x - 9700x gibi x3D olmayan bir işlemci ile 1080p veya 1440p'de 5090 ile oynamıyorsan ve turnuva oyuncusu değilsen aşırı pro şekilde doğru düzgün fark olmaz. Hobi olarak öylesine uğraşmak istiyorum diyorsan orası ayrı mesele. 2K veya 4K da çoğunlukla eğer stabilse EXPO aç geç hiç bir sıkıntı olmaz.
@demjr AMD IMC konusunda çok da iyi bir firma olamadı hiç bir zaman. Dediğim gibi elimde AM5 anakart olmasa Nova Lake bLLC olayına geçiş yapacaktım. AM5' ten sonra AMD almayacağım. Saçma sapan sıcak çalışma meseleleri, aniden voltaja spikeları, IMC zaten kötü. Yok UCLK, yok FCLK yok MCLK vs. vs. Intel bu konuda en kötü zamanında bile AMD' den daha iyiydi.
Velhasıl 10800x3D alıp AM5 soketi kapatacağım ben de. En son sıvı soğutma işini çözdüm Ryuo SLC ile 10800x3D alıp geç hocam. Sen eğer RAM ve işlemci OC konusunda gidip de dünya sıralaması kasmıyosan bu iş boş iş. Bir daha Intel' e geçtiğimde AM5'ten sonra XMP basıp geçicem mesela. RAM işi abartılıyor yani 1080p rekabetçi ve x3D olmayan işlemci dışında kasmaya sürekli clear CMOS atmaya gerek yok, o süreyi oyun oynamaya harca daha iyi.
@demjr AMD IMC konusunda çok da iyi bir firma olamadı hiç bir zaman. Dediğim gibi elimde AM5 anakart olmasa Nova Lake bLLC olayına geçiş yapacaktım. AM5' ten sonra AMD almayacağım. Saçma sapan sıcak çalışma meseleleri, aniden voltaja spikeları, IMC zaten kötü. Yok UCLK, yok FCLK yok MCLK vs. vs. Intel bu konuda en kötü zamanında bile AMD' den daha iyiydi.
Velhasıl 10800x3D alıp AM5 soketi kapatacağım ben de. En son sıvı soğutma işini çözdüm Ryuo SLC ile 10800x3D alıp geç hocam. Sen eğer RAM ve işlemci OC konusunda gidip de dünya sıralaması kasmıyosan bu iş boş iş. Bir daha Intel' e geçtiğimde AM5'ten sonra XMP basıp geçicem mesela. RAM işi abartılıyor yani 1080p rekabetçi ve x3D olmayan işlemci dışında kasmaya sürekli clear CMOS atmaya gerek yok, o süreyi oyun oynamaya harca daha iyi.
demjr 75
Yetkin
Çok haklı bir yorum ama ben takıntılı olduğum için biraz daha derine iniyorum sürekli.@demjr hocam bence bu konulara çok takılma... Dediğim gibi 7500F ve 7600x - 9700x gibi x3D olmayan bir işlemci ile 1080p veya 1440p'de 5090 ile oynamıyorsan ve turnuva oyuncusu değilsen aşırı pro şekilde doğru düzgün fark olmaz. Hobi olarak öylesine uğraşmak istiyorum diyorsan orası ayrı mesele. 2K veya 4K da çoğunlukla eğer stabilse EXPO aç geç hiç bir sıkıntı olmaz.
dombikpanda 1
Üyecik
ZEN5 mimariye sahip işlemci de yapabildiğiniz en yüksek(En yüksekten kastım en düşük voltaj ayarı -30 -40 -50 gibi) Curve Optimize ayarı kaç konuya yakışağından dolayı soruyorum. Ben ryzen 9 9900x ile -30CO da bıraktım belki altına inme imkanım da vardır ama çok zamanımı yiyor.