Bütçe
11.000 TL

h0lyP

Çalışkan
Corsair MP600 Pro NH modelini 11.000 TL gibi cüzi bir fiyata buldum ama 2024'te degradation sıkıntıları olduğu söylenmiş. İçindeki Phison E18 çipi, 2025'teki Windows 11 güncellemesinde bozulmaya ve SSD'lerin brick olmasına yol açmıştı ama sanırım firmware ile düzelttiler. DRAM'li olan MP600 Pro NH'ı almayı düşünüyorum. Başka SSD'lere baktım ama hepsi çoktan 14.000 TL bandına çıkmış; o kadar parayı verince 16.000 TL'ye Gen 5 almayı daha mantıklı buluyorum.

Sizce MP600 Pro NH, güncellemeleri yaptıktan sonra alınabilir bir SSD mi? İleride hız düşmesi gibi sıkıntılarla uğraşmak istemiyorum. Ona göre 5 bin TL fazla verip Gen 5'e geçeceğim. 5070 Ti ve 9800X3D'li bir sistem topluyorum. Her şey bu kadar top tier iken sıkıntılı bir SSD almayayım dedim. Bilgilendirirseniz ve kullanan arkadaşlar haber ederse çok müteşekkir olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Videoyunları, AutoCAD için kullanacağım. Bir de kendi AI modelimi trainlemeyi düşünüyorum. Açıkçası KC3000 le MP600 Pro arasında bir fark göremedim aynı phison E18 mikrokontrolcüyü kullanıyorlar.

Corsair MP600 Pro NH modelini 11.000 TL gibi cüzi bir fiyata buldum ama 2024'te degradation sıkıntıları olduğu söylenmiş. İçindeki Phison E18 çipi, 2025'teki Windows 11 güncellemesinde bozulmaya ve SSD'lerin brick olmasına yol açmıştı ama sanırım firmware ile düzelttiler. DRAM'li olan MP600 Pro NH'ı almayı düşünüyorum. Başka SSD'lere baktım ama hepsi çoktan 14.000 TL bandına çıkmış; o kadar parayı verince 16.000 TL'ye Gen 5 almayı daha mantıklı buluyorum.

Sizce MP600 Pro NH, güncellemeleri yaptıktan sonra alınabilir bir SSD mi? İleride hız düşmesi gibi sıkıntılarla uğraşmak istemiyorum. Ona göre 5 bin TL fazla verip Gen 5'e geçeceğim. 5070 Ti ve 9800X3D'li bir sistem topluyorum. Her şey bu kadar top tier iken sıkıntılı bir SSD almayayım dedim. Bilgilendirirseniz ve kullanan arkadaşlar haber ederse çok müteşekkir olurum.
Hocam selam. Gen 5 ssdler acayip bir şekilde ısı üretiyor ve bu ısı verdikleri performansı direkt olarak etkiliyor fakat bu bütçelere çıktıktan sonra Gen 5 olsun diyorsanız orta-üst segment 5.0 olan Kioxia Exceria Plus G4 alınabilir (13000TL bandında). Bütçenizi yazar mısınız?

@h0lyP, Kingston'un Firmware'lerini başarılı buluyorum. Ek olarak termal açıdan çok başarılılar. Renegade modelide aynı şekilde.

Hocam selam. Gen 5 ssdler acayip bir şekilde ısı üretiyor ve bu ısı verdikleri performansı direkt olarak etkiliyor fakat bu bütçelere çıktıktan sonra Gen 5 olsun diyorsanız orta-üst segment 5.0 olan Kioxia Exceria Plus G4 alınabilir (13000TL bandında). Bütçenizi yazar mısınız?

En az parmak kalınlığında soğutucu şart, ancak bu şekilde kullanılabilir.

9100 Pro'nun kendi soğutucusu yetersiz mesela. Yazma değerleri çakılabiliyor.

@h0lyP, Kingston'un Firmware'lerini başarılı buluyorum. Ek olarak termal açıdan çok başarılılar. Renegade modelide aynı şekilde.

Renegade modelini kullanıyorum tavsiye ederim. 15.02.2025 tarihinden beri kullanıyorum ve şu ana kadar sıkıntısını görmedim. 1 yıl içerisinde %2 sağlık kaybetti (anakartımda SSD soğutucu bloku yok) yük altında Max 50/55 derecelere çıkıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-22 220747.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-22 220747.webp
    28,1 KB · Görüntüleme: 32
Hocam selam. Gen 5 SSD'ler acayip bir şekilde ısı üretiyor ve bu ısı verdikleri performansı direkt olarak etkiliyor fakat bu bütçelere çıktıktan sonra gen 5 olsun diyorsanız orta-üst segment 5.0 olan Kioxia Exceria Plus G4 alınabilir (13000TL bandında). Bütçenizi yazar mısınız?

GPU: 5070 Ti TUF OC Almanya'dan aldım. (alındı)
PSU: https://www.incehesap.com/nzxt-c100...0-gold-full-moduler-guc-kaynagi-fiyati-88542/ (alındı)
SSD: 2TB Kingston Renegade G5 gen5 SSD.
Mobo: X870 yonga bir anakart aklımda var Aorus X870 olabilir.
RAM: 32x1 HyperX Beast RAM CL30 6000MHz RAM (alındı)
Cooler: Arctic liquidfreezer Pro 3 sıvı soğutma.
Fan: Artics P14 Pro fan X3.
Kasa: H7 Flow düşünüyorum.

Sistemi parça parça diziyorum kart Almanya'dan mayıs sonuna gelecek o zamana kadar parçaları diziyorum. Güç kaynağı RAM ve ekran kartını aldım şu ana kadar.

Bütçe kafamda belirmedim açıkçası ama kendi iyiliğim için bir noktada durmam lazım ama kendi paramla toplağım ilk PC ve beni de tatmin etsin ucuza kaçmamak istiyorum. Şatafat ve gösterişli bir Build'den ziyade verim ve Max performansı hedefliyorum en azından 5070 Ti bazında hedefim 2K 4K gaming henüz çözünürlük için bir fikrim yok.

İleriki vaadede 2. el aynı kodlu veya yine indirimde bulursam 1 tane daha 32 GB RAM alacağım. Arma 3 ve çıkacak olan arma 4 gibi oyunları, tarkov gibi exc shooter oyunları oynuyorum. Bir de oyunların modding kısmına merakım var haliyle load packagelar yüksek oluyor bu yüzden RAM ve SSD bazında iyi bir ürün almayı düşündüm.

GPU: 5070 Ti TUF OC Almanya'dan aldım. (alındı)
PSU: https://www.incehesap.com/nzxt-c100...0-gold-full-moduler-guc-kaynagi-fiyati-88542/ (alındı)
SSD: 2TB Kingston Renegade G5 gen5 SSD.
Mobo: X870 yonga bir anakart aklımda var Aorus X870 olabilir.
RAM: 32x1 HyperX Beast RAM CL30 6000MHz RAM (alındı)
Cooler: Arctic liquidfreezer Pro 3 sıvı soğutma.
Fan: Artics P14 Pro fan X3.
Kasa: H7 Flow düşünüyorum.

Sistemi parça parça diziyorum kart Almanya'dan mayıs sonuna gelecek o zamana kadar parçaları diziyorum. Güç kaynağı RAM ve ekran kartını aldım şu ana kadar.

Bütçe kafamda belirmedim açıkçası ama kendi iyiliğim için bir noktada durmam lazım ama kendi paramla toplağım ilk PC ve beni de tatmin etsin ucuza kaçmamak istiyorum. Şatafat ve gösterişli bir Build'den ziyade verim ve Max performansı hedefliyorum en azından 5070 Ti bazında hedefim 2K 4K gaming henüz çözünürlük için bir fikrim yok.

İleriki vaadede 2. el aynı kodlu veya yine indirimde bulursam 1 tane daha 32 GB RAM alacağım. Arma 3 ve çıkacak olan arma 4 gibi oyunları, tarkov gibi exc shooter oyunları oynuyorum. Bir de oyunların modding kısmına merakım var haliyle load packagelar yüksek oluyor bu yüzden RAM ve SSD bazında iyi bir ürün almayı düşündüm.
Bahsettiğiniz Corsair ssd sizi yarı yolda bırakmaz ki zaten Phison E18 kontrollcüsünü kullanıyor yani kc3000 veya renegade ile aynı ssd sayılabilir. Gen 5 SSD çok ısınıyor ve bahsettiğiniz Corsair SSD ile aralarında ciddi fiyat farkı var. Corsair MP600 Pro NH Gen 4 platformunda üst segment bir ssd güvenerek alabilirsiniz.

Bahsettiğiniz Corsair ssd sizi yarı yolda bırakmaz ki zaten Phison E18 kontrollcüsünü kullanıyor yani kc3000 veya renegade ile aynı ssd sayılabilir. Gen 5 SSD çok ısınıyor ve bahsettiğiniz Corsair SSD ile aralarında ciddi fiyat farkı var. Corsair MP600 Pro NH Gen 4 platformunda üst segment bir ssd güvenerek alabilirsiniz.

@LH44 'ünde dediği gibi eğer Gen 5 SSDyi soğutabileceğinizi düşünüyorsanız bütçeyi arttırabilirsiniz ama zaten bahsettiğiniz corsair ssd gen 4 platformundaki üst seviye bir ssd.

Bahsettiğiniz Corsair SSD sizi yarı yolda bırakmaz ki zaten phison E18 kontrollcüsünü kullanıyor yani KC3000 veya Renegade ile aynı SSD sayılabilir. Gen 5 SSD çok ısınıyor ve bahsettiğiniz Corsair SSD ile aralarında ciddi fiyat farkı var. Corsair MP600 Pro nh gen 4 platformunda üst segment bir SSD güvenerek alabilirsiniz.

Hocam phisonun iyi olduğunu 1 haftada bayağı okuyarak anladım ama Reddit'e 1 2 kişi SSD'nin 2 yıllık kullanım sonrası 3000 2000 hızlarına düştüğünü yazmış. İki sualim var aslında bir Corsair MP600 Pro nh için bir Firmware Update yayınladımı. SSD'in bricklenmesini ve sonradan hız kayıpları olmasını istemiyorum yaklaşık 150bin bandına bir sistem oldu o yüzden burada yapacağım ufak tasarruf ileride beni mağdur eder diye çekince duyuyorum.