Bütçe
11000

Ahmet Can

Uzman
Elimde sadece kasa, SSD ve Arc B580 var.

Bütçe 11.000 civarı
Marka takıntım yok.

CPU başta olmak üzere diğer bileşenler ne olmalı bilmiyorum. CPU 2.el olabilir (2.el R5 7500F düşünüyorum).

Arc B580'de driver sorunları var. Bence kasa, SSD ve B580'i satıp AMD GPU'lu bir sistem önerisi isteyin. Olmaz dersenizde sorun değil biz önerimizi yaparız.

Intel o sorunları yakın zamanda fix ledi hocam Ayrıca satmakla uğraşıp sistem toplama sürecimi de fazla uzatmak istemiyorum Ram tarafı önemli değil bu arada konuda yazmadım ama şimdilik 8gb mevcut sonra da alabilirim Önerilerinize güveniyorum

Intel o sorunları yakın zamanda fix ledi hocam Ayrıca satmakla uğraşıp sistem toplama sürecimi de fazla uzatmak istemiyorum Ram tarafı önemli değil bu arada konuda yazmadım ama şimdilik 8gb mevcut sonra da alabilirim Önerilerinize güveniyorum
Tamamen fixlemedi. Hala sorunlar mevcut.

RAM'i sonradan çözerim derseniz 7500F - B650M-R ikilisi alınabilir.

En mantıklısı bu gibi görünüyor ama dediğim gibi İlle de am5 veya amd olsun diye takıntım yok intel tarafı hakkında hiçbir fikrim yok mesela
Intel'in ölü önü kapalı soketleri yerine AM5 olması daha mantıklı. Hem AM5 işlemciler çoğu LGA soket işlemcilerden daha iyi.

Intel'in ölü önü kapalı soketleri yerine AM5 olması daha mantıklı. Hem AM5 işlemciler çoğu LGA soket işlemcilerden daha iyi.
Haklısınız Bahsettiğim şey o tarafta daha performanslı bir cpu varsa am4 de olabilir

Bilgisayarı ne için kullanacaksınız, oyun için AMD, Render diyorsanız İNTEL önereceğim.
oyun diyelim render ile işim yok