Cranxiel

Yetkin
Makaleler
5
Elektrogitar ile rock/metal çalmak istiyorum, çok az bilgiye sahibim. Bütçem 11K, paranın çoğunu gitara yatırmayı düşünüyorum. Kulaklığım evde olduğu için kulaklık amfisi kullanacağım. Bunları almayı düşünüyorum:

Gitar: https://www.akakce.com/gitar/en-ucuz-cort-x100-opbk-elektro-siyah-fiyati,2017784509.html
Amfi: https://www.zuhalmuzik.com/valeton-rh-100-rushead-max-gitar-cep-amfisi
Pena:

Böyle bir ekipman dizilimi düşünüyorum. Başlangıç için iyi mi yoksa daha iyileri mevcut mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım var ama pek evde olamıyorum o yüzden cep amfisi işime yarar diye düşündüm. İkinci el almak pek istemiyorum ama önerilerini duymak isterim.

Enstrüman konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim ama geçmişte üniversitemin müzik topluluğunda çok fazla takılmıştım. Genel olarak enstrüman alacak kişilere söylenen ilk şey özellikle düşük bütçe için ikinci elden şaşılmaması gerektiğiydi. Çünkü düşük fiyatlı, giriş seviye diye düşünülüp alınan sıfır enstrümanların aslında çok fahiş fiyata satılan kötü ürünler olduğunu söylüyorlardı. Ne kadar doğrudur bilemem tabii.

Enstrüman konusunda hiçbir bilgiye sahip değilim ama geçmişte üniversitemin müzik topluluğunda çok fazla takılmıştım. Genel olarak enstrüman alacak kişilere söylenen ilk şey özellikle düşük bütçe için ikinci elden şaşılmaması gerektiğiydi. Çünkü düşük fiyatlı, giriş seviye diye düşünülüp alınan sıfır enstrümanların aslında çok fahiş fiyata satılan kötü ürünler olduğunu söylüyorlardı. Ne kadar doğrudur bilemem tabii.
Bahsettiklerin Midex, Jwin, Barcelona vb. çöpler muhtemelen. 4-5 bin liraya satılıyor ve gerçekten hiçbir işe yaramıyor. Ben de en başta onları görmüştüm sonradan araştırınca berbat olduklarını gördüm. Benim ilk elektro gitarım olacağı için 2. elden alıp bakımını yapma konusunda büyük sıkıntı yaşarım çünkü sap atma, perde erimesi gibi durumlar var. Giriş seviyesi için en çok Cort x100 önerildiği için ona yöneldim. Hatta yurt dışında underrated diyen birçok yorum gördüm.