Bence kg olarak sıkıntı yaşamazsın kimse tartıya koyup öyle makineye atmıyor, bir de Zara'dan taksitle aldığın kumaş pantolonu atma sakın her kıyafet kurutma makinesine atılmıyormuş (denendi) :cry:

Ya bak açık konuşayım sana laga lugaya gerek yok alman olacak diye siemens/bosh vb. markalara cep dolusu para hiç yatırma derim.

Git arçeliğin ürünlerini bir incele. Neden çünkü servis ve parça bulunabilirliği. Bugün Türkiye'nin her neresine gidersen git Arçelik, Beko, altus, Grundig markalı ürünlerin hem servisini çok rahat bir şekilde bulabilirsin hem de parçalarını. Olası bir sorunda "ya acaba sıkıntı olur mu" diye düşünmene gerek kalmaz.

Ayrıca gayet de güzel yıkayıp kurutuyorlar. 2 ay öncesine kadar 24 senelik Arçelik çamaşır makinemız vardı olası bir problemde parçasını hala daha bulabiliyorduk. Şu anda da aşağıda linkte bulunan altus çamaşır ve kurutma makinesını kullanıyoruz gayet güzel yıkıyor da kurutuyor da.

Bak ben sana demiyorum git bunları al, ülkemizde gerek servis ağı gerekse parça bulunabilirliği anlamında kafanın en rahat edeceği, alım sonrası destekten yana düşündürmeyecek firma bu. Beyaz eşya alırken ankastre yanında Arçelik KMX-802 gelmişti kendi evimde bunu kullanacağım. Retro isteğim olmasa bulaşık ve buzdolabımıda Arçelik'ten tercih ederdim çünkü olası sorunda muhattabım çok.

Bu arada kurutma özellikli bir çamaşır makinesı alayım da deme ayrı ayrı almak çok daha iyi.

"24 senelik Arçelik çamaşır makinesi" işte Türk markası tercih etmek istemememin sebebi bu. Arçelik iyi miydi? Evet çok iyi bir F/P firmasıydı. Ama sonra planlı eskitme yoluna girdi ve hakkında binlerce şikayet var. Bizzat benim akrabam arçeliğin en son modellerden birini 8 ay önce almıştı. Yaklaşık 1 1.5 ay önce bozuldu. Servis çağırdı 3 hafta bekledi bir ton sorunla uğraştı vs.