11 ve 12. sınıfta hayalet öğrenci olmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan megatronn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 74
  • Görüntüleme Görüntüleme 5B
  • Etiketler Etiketler
    öğrenci

Hocam ben Şanlıurfa'da yaşıyorum 10-20 civarı diyorlar hayalet öğrenciye. Kahramanmaraştada o civarlarda 14.000 TL'ye gitmiş arkadaşlarım bu sene. 70k çok absürt bir fiyat oralarda piyasayı bilmiyorum ancak gerçekten pahalı. Burada o paraya dershane+ hayalet öğrenci olabiliyorsun. Ben şehirdeki en iyi dershanelerden birine gidiyorum şu an 75.000 ödüyorum ve pahalı buradaki piyasaya göre. 50.000 TL'ye bile dershane bulmak mümkün. Bence farklı yerlere bakın.

hayalet okulda bitirdim okulu, şimdi ünideyim. Kimse kusura bakmasın boş dersten sınavı umursamayan öğrenciden günümün yüzde 70'ini harcayan okuldan daha mantıklı bir seçim. Kendimi sadece Yks'ye verdim. düşünen olursada yönlendiririm.

Torpille açığa geçmeye çalış.

Şöyle bir durum var. Eğer okula gitmeyeceğim gece gündüz dershaneye gideceğim ders çalışacağım diyorsan mantıklı. Ama orda burada gezeceğim diyorsan hayalet okula verdiğin paraya yazık.

Eeee hocam bu suç. Bu illegal. Bu hak hırsızlığı. Bu parayla öğrenci okutmak. Bu evrakta sahtecilik. Yetkili yok mu yetkili aloooo?
Günaydın. Şimdi mi uyandınız? Yıllarca insanlar özel okıla gidiyor. Sınavlardan yüksek not alıyorlar. OBP Puanları yüksek tutuluyor. Onlarda hak hırsızlığı değil mi? Şimdi mi gözünüzü açtınız?

Sınıftakilerle ders çalışmayacaksın zaten. Ön sıralara geçip adam akıllı derslerini dinleyip not alacaksın. Bu yeni nesil hiç bir şeyi beğenmiyor ve her şeye at gözlüğüyle bakıyor yahu.
O dediğim öyle oluyor mu sanıyorsun? Adam akıllı ders mi işleniyor okullarda?

Dostum hangi kurum yaptın acaba beni yonlendirir misin?

Günaydın. Özel okullara o kadar para verildikten sonra sence velilerle papaz olmak için OBP puanını düşük tutarlar mı? Ya da sınavları zorlarlar mı? Sizin söylemiş olduğunuz ile bu arkadaşın hayalet öğrenci dediği muhabbet farklı. Birinde örgün öğretim var diğerinde okula gitmeyeyim var gözükeyim kenardan dershaneye gideyim. Oh ne ala memleket? Ben özel okullarda olanları da savunmuyorum ama o öğrenciler o okula örgün ders görmek için gidiyor. Sizin deyiminize kalırsak parasıyla pilot olmak da haksızlık o zaman. Gözümüzü açalı çok oldu.

yönlendirebilirmisin kral

Hangi okul o kanka. Ben kayıt yapmak istiyorum da.

Kanka bilgi verir misin İstanbuldayim?

Kanka bilgi verir misin istanbuldayim?

Tam olarak şöyle oluyor hocam. Bir özel okula hayalet öğrenci için bir miktard para ödüyorsunuz ancak talep artmış diye fiyatlara bayağı bir zam gelmiş. Şu an 30-40 bin civarında diyorlar burada İstanbul'da nasıldır bilmiyorum. Ben erken kayıt oldum o yüzden daha uyguna gidiyorum. Okula gitmiyorsun ancak seni devamsız yazmiyorlar yani açık gibi bir şey okula gitmiyorsun. Yazılıları da girmişsin gibi gösteriyorlar 80+ oluyor genelde. Yasalmi bilmiyorum ancak herkes yapıyor ve şu ana kadar başına bir şey geleni duymadım. Açık öğretim olsa ben açık öğretime gitmeyi tercih ederdim ancak maalesef artık açık öğretime geçiş çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…