Bütçe
110.000 TL ve altı

Unlishimaide

Becerikli
Beni üzmeyecek, 4 veya 5 sene performans olarak sorunsuz kullanmak için laptop bakıyorum. Daha önce Monster kullandım istemiyorum şu an, arkadaşlarım 1650'li Excalibur almıştı, onlar da memnun değil.
Mümkünse 110.000 TL altı gaming laptop istiyorum. İşlemci ve ekran kartı vs daha önemli.
Bir de ekranı güzel olursa tadından yenmez. Monster ekranı sürekli yırtılma gibi garip durumlar oluyordu.

Bütçe içerisinde önerebileceğim en iyi cihaz bu olur.

Soğutması, malzeme kalitesi üst seviye bir cihaz. Ekran olarak iyi bir şey arıyorsanız da, Lenovo Legion serilerine bakabilirsiniz.

Farklı bir seçenek olsun derseniz,

Öneririm. MSI Vector kasa kullanan bir cihaz ancak MSI Vector'lere karşın ekranı daha iyi.

Dediğiniz 1650 Excalibur'lar genel olarak Clevo kasa oluyor. Monster'da bütçeniz için overpriced modeller mevcut.

Bütçe içerisinde önerebileceğim en iyi cihaz bu olur.

Soğutması, malzeme kalitesi üst seviye bir cihaz. Ekran olarak iyi bir şey arıyorsanız da, Lenovo Legion serilerine bakabilirsiniz.

Farklı bir seçenek olsun derseniz,

Öneririm. MSI Vector kasa kullanan bir cihaz ancak MSI Vector'lere karşın ekranı daha iyi.

Dediğiniz 1650 Excalibur'lar genel olarak Clevo kasa oluyor. Monster'da bütçeniz için overpriced modeller mevcut.

İlk attığınız Acer soru cevap kısmında 1x32 GB RAM yazmışlar. Sanırım tek RAM az güçlü oluyor.
Legion serisine baktım, fiyatları 170 bin üstü.
Şu cihaz nasıldır?
Attığınız 2. laptop 17 inç, ağır duruyor. Bütçemi aşıyor ve taksit yok. Ben taşıması biraz daha kolay istiyorum. Hepsiburada'da 106 yorumu var. Trendyol'da 1.000 TL kupon ve 6 taksit var ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Unlishimaide, 1x32 daha "güçsüz" demek değil. Sadece tek modül, bir 1x32 daha takmaya müsait demek. 2 slottan birisi boş kısaca.

R9T3D bence alınmaması gereken bir cihaz. X3D CPU fazla o kasaya. Onun dışında, klasik Tongfang kasa zaten. Soğutması vs. başarılı bir model ancak Predator serisi kadar iyi değil.

Cihazı ağır yapan sadece boyutu değildir, genellikle bakır borulardır. Ağır olması taşıma için kötü de olsa, uzun vadeli düşünüldüğünde iyi bir artıdır.

R9T3D değil, düz R9T almayı düşünün. 9955HX zaten yeterince güçlü bir CPU.

Ben olsam Predator alırdım, rakip değiller R9T ile.

@Unlishimaide, 1x32 daha "güçsüz" demek değil. Sadece tek modül, bir 1x32 daha takmaya müsait demek. 2 slottan birisi boş kısaca.

R9t3D bence alınmaması gereken bir cihaz. X3D CPU fazla o kasaya. Onun dışında, klasik Tongfang kasa zaten. Soğutması vs. başarılı bir model ancak Predator serisi kadar iyi değil.

Cihazı ağır yapan sadece boyutu değildir, genellikle bakır borulardır. Ağır olması taşıma için kötü de olsa, uzun vadeli düşünüldüğünde iyi bir artıdır.

R9t3D değil, düz r9t almayı düşünün. 9955hx zaten yeterince güçlü bir CPU.

Ben olsam Predator alırdım, rakip değiller r9t ile.

Oyun oynarken peki tek RAM olduğu için ben performans kaybı yaşayacak mıyım?
Laptop RAM bulması sorun olur diye endişe ediyorum 2 sene sonra alır takarım ama fiyatları şu an çok yüksek. Bir de laptop içinde ki RAM aynısı bulunur mu?

@Unlishimaide, DDR4 platformu olsaydı performans kaybı yaşardınız ancak DDR5 platformu için yapılan çoğu test bu argümanı yıkıyor. Artık çok az değer farkı oluyor. Ki, o kadar güçlü bir cihazın hakkı 32GB RAM değil zaten.

Aynı RAM'de bulunur, Aynı özelliklere sahip RAM'ler de. Merak etmeyin.

@Unlishimaide, DDR4 platformu olsaydı performans kaybı yaşardınız ancak DDR5 platformu için yapılan çoğu test bu argümanı yıkıyor. Artık çok az değer farkı oluyor. Ki, o kadar güçlü bir cihazın hakkı 32 GB RAM değil zaten.

Aynı RAM'de bulunur, aynı özelliklere sahip RAM'ler de. Merak etmeyin.

64'e tamamlamak daha iyi olur diyorsunuz yani anladım. Tamam teşekkür ederim.

@talongod
Bütçe artırıp 1 ay sonra buna bakmak daha mantıklı olur mu?

Son düzenleme:
18 inç normalde düşünmüyor idim ama şu model ilgimi çekti. Fiyat farkı az.
@talongod ikisi arasında bir fark var mı boyut dışında? 18 inç olan daha güçlü olur demi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260416_173126_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20260416_173126_Hepsiburada.webp
    976,1 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20260416_173139_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20260416_173139_Hepsiburada.webp
    928,6 KB · Görüntüleme: 30
@Unlishimaide, G16 serisine bakmayın. Ulusalda bir ton problemleri var. Reddit gibi yerlere bakabilirsiniz bunun için. Predator iyidir.
Reddit kullanıcıları saçma sapan yorum yapabiliyor. G16 serisini kullanan tanıdıklarım var ve sorun yaşadıklarını görmedim. Aynı şekil benim bilgisayarın 2024 modeli için soğutma problemi var denmişti o kadar ağır yük altında test ettim ısınma ile karşılaşmadım. Reddit kullanıcıları şişirebiliyor bazen.