Bütçe
12.000TL

2217

Uzman
Merhaba, ekran kartı almayı planlıyorum ancak birkaç model arasında kaldım.
RTX 4060 - RX 6600XT - RX 6650XT - RX 7600 - RX 7600XT.
Bu modellerin fiyatları birbirlerine yakın. En ucuzu RX 7600. oyun performansı olarak da bazı oyunlarda fark açılsa da bazı oyunlarda kafa kafaya değer alıyorlar. Bütçem 12.000TL. Sıfır alacağım için bu kartlar arasında kaldım. Genel olarak oyun oynayan birisiyim render veya video kaydı gibi işler yapmıyorum. Öte yandan RX 6700XT kartı da gayet güzel ancak fiyatlandırması biraz karışık ve çok güç tüketiyor. Hangi modeli almak daha uygun olur sizce?
Full HD monitörde kullanacağım. İşlemcim Ryzen 5 5500 (onu da güncellemeyi planlıyorum.)

İşlemciyi en azından 5600'e yükseltebilirsen RX 7600 ile iyi bir ikili olurlar. İşlemciyi çok fazla soğutma derdin olmadan rahat bir kullanım sağlarsın. DDR5 sisteme yükseltme planlıyorsan eğer, 4060 daha mantıklı olabilir ama onda da 8 GB kapasiteye takılıyorsun, ileriye yönelik doğru bir seçim gibi gelmiyor.

İşlemciyi en azından 5600'e yükseltebilirsen RX 7600 ile iyi bir ikili olurlar. İşlemciyi çok fazla soğutma derdin olmadan rahat bir kullanım sağlarsın. DDR5 sisteme yükseltme planlıyorsan eğer, 4060 daha mantıklı olabilir ama onda da 8 GB kapasiteye takılıyorsun, ileriye yönelik doğru bir seçim gibi gelmiyor.

Evet işlemciyi de önümüzdeki aylarda güncelleyeceğim. 8 GB VRAM'i şu an için önemsemiyorum. Yetmemeye başlayınca satıp başka kart alırım. Deliler gibi oyun oynayan da birisi olmadığım için 8 şu an için bana yetiyor. Son çıkan oyunları oynadığım da pek söylenemez.

Sıfır alacaksan ben 4060'a yönelmeni tavsiye ederim.

Sıfır alacaksan o bütçede 4060 dışında mantıklı bir seçenek yok.

RTX 4060'a göre RX 7600 nasıl? Çoğu oyun testinde birbirlerine yakın değer alıyorlar.

Ben de 4060 almanı tavsiye ederim. Zaten 1080p monitörün var mış, o yüzden VRAM'e fazla takılma. İlerde kartın kas gücünün yetmediği durumlarda DLSS kullanarak da hayatına devam edebilirsin.

Ayrıca işlemci olarak R5 5600'e geç diyeceğim ama bence gerek yok. Çünkü hem R5 5500 zaten bu kartı besleyebilir hem de o parayı ilerde AM5 sisteme geçmek için kullanabilirsin.

Ben de 4060 almanı tavsiye ederim. Zaten 1080p monitörün var mış, o yüzden VRAM'e fazla takılma. İleride kartın kas gücünün yetmediği durumlarda DLSS kullanarak da hayatına devam edebilirsin.

Ayrıca işlemci olarak R5 5600'e geç diyeceğim ama bence gerek yok. Çünkü hem R5 5500 zaten bu kartı besleyebilir hem de o parayı ileride AM5 sisteme geçmek için kullanabilirsin.

İşlemci olarak 5700X3D'ye geçmek gibi bir niyetim vardı. Bir süre daha yeni anakart ve RAM alma derdinden kurtulurdum. Bu şekilde devam ederim diye düşünüyordum. Ekran kartı için de RTX 4060 ve RX 7600 arasında kaldım. Tamam RTX 4060 yazılım bakımından gayet iyi bir kart ama o fiyata çıkınca yakın fiyatta RX 6700XT var. Kas gücü olarak da daha iyi ama eski bir kart. Güç tüketimi de fazla. RTX 4060 alacaksam eğer RX 6700XT ile arasında kalıyorum.