Bütçe
120.000 TL
LF III 360 Pro'nun VRM soğutması destekler diye düşünüyorum ancak işlemci bence 9950X olmalı.

N11'de 52 bin TL gözüküyor bence tercih edilebilir.

VRAM temel kısıt olur muhtemelen ikisi de tercih edilebilir diye düşünüyorum.

5080 ve 9700X daha iyi bence. Oyun geliştirme için GPU daha çok kullanmıyor mu?

5080 ve 9700x daha iyi bence. Oyun geliştirme için GPU daha çok kullanmıyor mu?
GPU'da UE5 için genel kısıt VRAM diye biliyorum. Kullanacak arkadaş kod derlemesi, çoklu docker virtualization, sürekli build alma tarzı işlere girecektir muhtemelen; bu konularda 9950X daha kritik bir seçim bence.

GPU'da UE5 için genel kısıt VRAM diye biliyorum. Kullanacak arkadaş kod derlemesi, çoklu docker virtualization, sürekli build alma tarzı işlere girecektir muhtemelen; bu konularda 9950X daha kritik bir seçim bence.
Asıl kısıtlardan birisi de RAM aslında ancak bu bütçeye de 32 GB üstü bir şey öneremiyorsun işte, kriz can sıkıyor.

Vatan indirimi beklerse 2x32 GB alabilir. Ama pusuda hazır olması gerekiyor.

Acelesi yok zaten şu an laptop kullanıyor 1-2 ay içinde yavaş yavaş alacak.

Ben dedim fırsatlar kovala indirimle 5080 bile çıkabilir bu bütçede.

Bana da RAM lazım şu ara vatan RAM indirimi yakalamak imkansıza yakın çok saçma saatlerde indirime giriyor.

Lexar NQ790 LNQ790X002T-RNNNG 2 TB NVMe PCIe Gen4 x4 7000 MB – 6000 MB M.2 SSD
2K fazlasına DRAM olmayan bir SSD alsa sorun yaşarmı alan olarak da sıkıntı yaşamak istemiyorum dedi 2TB fiyatı iyi geldi gözüme.

Acelesi yok zaten şu an laptop kullanıyor 1-2 ay içinde yavaş yavaş alacak.

Ben dedim fırsatlar kovala indirimle 5080 bile çıkabilir bu bütçede.

Bana da RAM lazım şu ara vatan RAM indirimib yakalamak imkansıza yakın çok saçma saatlerde indirime giriyor.

Lexar NQ790 LNQ790X002T-RNNNG 2 TB NVMe PCIe Gen4 x4 7000 MB – 6000 MB M.2 SSD
2K fazlasına DRAM olmayan bir SSD alsa sorun yaşarmı alan olarak da sıkıntı yaşamak istemiyorum dedi 2TB fiyatı iyi geldi gözüme.
Bunun yerine NM790 modelini alın. 700 lira daha pahalıydı en son.