ROG bağımlılığı varsa başka marka aldırmanız imkansız gibi bence ona.
ROG değil de ASUS takıntısı var, onu kırdırmaya çalışıyorum. Her şeyi ASUS diziyim diyor, 2. el değeri daha iyiymiş ona göre. Fakat her konuda ASUS en iyisi değil dedim, sonradan başka markalara bakmaya başladı. Tamam, ASUS iyidir fakat her ürünü de en iyisi diye bir şey yok, model önemli markadan çok.ROG bağımlılığı varsa başka marka aldırmanız imkansız gibi bence ona.
VRAM olarak bakıyorsa RTX 5060 Ti alsın o zaman öyle şey olur mu? CUDA çekirdeği sayısı çok önemli Unreal Engine veya Blender gibi uygulamalarda.
ROG değil de ASUS takıntısı var, onu kırdırmaya çalışıyorum. Her şeyi ASUS diziyim diyor, 2. el değeri daha iyiymiş ona göre. Fakat her konuda ASUS en iyisi değil dedim, sonradan başka markalara bakmaya başladı. Tamam, ASUS iyidir fakat her ürünü de en iyisi diye bir şey yok, model önemli markadan çok.
2. el değeri iyi evet ama alıcılar öyle bakmayacak olaya. Zotac INNO3D vb. markalar ile aynı fiyatı biçmeye çalışacaklar. Ürün ASUS olunca hızlı satılır diye düşünmesin.
2.el ölücü dolu hocam nakit veriyorum diye adam ölünün ölüsü fiyat veriyor ROG bile olsa indiriyorlar fiyatı zaten.
Alıcı ben olsam, zaten buralara çıkmışken iyi ürün kovalarım. Marka fanboyluğu var, o yüzden önerdim. Yoksa zaten X870 alınmalı, bu tarz Ryzen 9 üzeri sistemlerde gerekli. Soğutmada Lian Li baktım fakat kampanya gerekli, düz fiyatları 9-10k civarında. Ekranlı olsun istiyor, bir de o zaman fiyat alıyor gidiyor. Ocypus önerdim ama istemedi, tanımadığım markaya para vermem diyor.Şurası red flag.
Sırf ROG diye B850 anakarta o para verilmez. X870'i geçtim X870E alınıyor o paraya.
Gigabyte'nin X3D, Pro giib modelleri var benzer bütçede.
ASUS'un o AiO modeline o paranın verilmemesi taraftarıyım. Ocypus daha üstün, marka çekingenliği varsa Lian Li veya Thermalright öneririm.
@Rustin Cohle, Thermalright modelleri mevcut, onlara bakın derim.
Ama fikrinin değişeceğini pek sanmıyorum.