Bütçe
120.000 TL

THESANASATS 2

Başarılı
Arkadaşlar selamlar. Axess kart taksitle OEM paket bir PC almak istiyorum. İtopya'da bildiğim kadarıyla 5, İncehesap'ta da 6 taksite kadar yapabiliyorlar vade farksız. Başka bildiğiniz siteler varsa oradan da önerebilirsiniz.
  • Ekran kartı 12/16 GB VRAM'e sahip olan NVIDIA bir kart olsa iyi olur. AMD güzel fakat yapacağım işler için NVIDIA gerekiyor, o yüzden lütfen AMD GPU sistem önermeyiniz.
  • RAM 32 olsa iyi olur.
  • İşlemci AMD olsun, mümkünse x3d ailesinden olmalı.
  • Kaliteli bir PSU olsa iyi olur, en azından SPL tier list B olsun.
  • Kasa tipi olarak genelde Lian Li kasaları seviyorum. (O11)
  • Anakartta Wi-Fi 6/7 özelliği olmalı.
  • Monitör dahil değil bu bütçeye ama ayrı olarak bu sisteme gidecek monitör önerirseniz iyi olur.
  • Beyaz sistem güzel olur fakat aşırı şart değil.
  • Anakart geleceğe yönelik yükseltmeye açık olmalı.
  • Sıvı soğutma şart değil, kaliteli hava soğutma da olur.
  • Min 1 TB SSD.

Buna uygun OEM paket önerileriniz bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Bütçeyi biraz esnetebilirim.

Son düzenleme:
Ekran kartı 16 GB VRAM'e sahip olan.

RTX 5080 tercih etmelisin, 120.000 TL bütçeye olmaz tabii ki. Sadece ekran kartına 80.000 TL versen, 20.000 TL'ye de anakart alsan, daha diğer bileşenler yok, şimdiden 100 binlik oldun. Saydığın özellikteki bileşenleri sıfır almak istiyorsan 180.000 TL'yi gözden çıkarman gerekli.

RTX 5080 tercih etmelisin, 120.000 TL bütçeye olmaz tabii ki. Sadece ekran kartına 80.000 TL versen, 20.000 TL'ye de anakart alsan, daha diğer bileşenler yok, şimdiden 100 binlik oldun. Saydığın özellikteki bileşenleri sıfır almak istiyorsan 180.000 TL'yi gözden çıkarman gerekli.
130k ya gelmez mi? Vram 12gb a düşürsem.

5070 sistem 130'a gelir, topluyorum şu anda. Tam 130.000'e toplayacağım ama indirimde tek tek parça alarak yapıyorum. 7800X3D ve 5070'li beyaz bir sistem. Kasa Lian Li.

Hocam isteklerimiz çok benziyor. Büyük ihtimalle araştırırken OEM paketlere de bakmışsınız önereceğiniz var mı bu özellikleri karşılayan işlemci illa R7 7800X3D olmak zorunda değil R5'in X3D modelleri de olur.

Hocam isteklerimiz çok benziyor. Büyük ihtimalle araştırırken OEM paketlere de bakmışsınız önereceğiniz var mı bu özellikleri karşılayan işlemci illa R7 7800X3D olmak zorunda değil R5'in X3D modelleri de olur.
OEM hiç araştırmadım ya, bence siz de tek tek dizin. Ya kasası kötü, ya psu sıkıntılı ya fanlar iyi değil.

Güzel gibi. Alınabilir. Soğutucuyu bilmiyorum ben de yeni araştırmaya başladım ama dediğim gibi ben X870'li, sıvı soğutmalı bembeyaz bir sistemi 120.000'e topluyorum. Neden toplamak istemiyorsunuz ki?

Uğraşı fazla bir de bu kadar zamanım yok aylarca ucuz parça kovalayacak kadar yoksa tabii ki daha mantıklı.

Uğraşı fazla bir de bu kadar zamanım yok aylarca ucuz parça kovalayacak kadar yoksa tabii ki daha mantıklı.
Uğraşın hocam, ben bakın 2 günde indirim takibiyle anakart ve ram hallettim. Gaming Gecesinde işlemci ve ekran kartını da aldığımda sistemin çoğu tamamlanıyor. Aylarca sürmez. Sonuçta bir kere para vereceksiniz.