120 Hz laptop ekranı 100Hz monitöre bağlanır mı?

miraçov

Başarılı
Makaleler
5
Laptopumun ekranı gerçekten küçük gelmeye başladı artık. 15, 6 inç monitör var ve özellikle strateji oyunlarında ufak geliyor. 24-28 inç 100Hz monitörler var hem ucuz hem de istediğim ölçülerde yalnız benim laptopumun ekranı 120 Hz, alacağım monitör 100Hz olursa bir sıkıntı olur mu yoksa bir fark olmaz mı? Strateji ve hikayeli oyunlar oynuyorum aldığım FPS değerleri oyunlara göre değişmekle birlikte 60-100 arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop'umun ekranı gerçekten küçük gelmeye başladı artık. 15, 6 inç monitör var ve özellikle strateji oyunlarında ufak geliyor. 24-28 inç 100Hz monitörler var hem ucuz hem de istediğim ölçülerde yalnız benim Laptop'umun ekranı 120 Hz, alacağım monitör 100Hz olursa bir sıkıntı olur mu yoksa bir fark olmaz mı? Strateji ve hikayeli oyunlar oynuyorum aldığım FPS değerleri oyunlara göre değişmekle birlikte 60-100 arası.

Sıkıntı olmaz Instagram'daki 60 Hz vs. 120Hz videoları nasıl çekiliyor :hehehe:. İki monitör arası fark hissedersin tabii ister istemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekranla bir alakası yok, laptopun grafik işlemcisinin desteklediği Hz ve çözünürlük değeri önemli (aslında görüntü girişi sürümü), 100Hz de destekler 120 destekliyorsa.

Ekranla bir alakası yok, laptopun grafik işlemcisinin desteklediği Hz ve çözünürlük değeri önemli (aslında görüntü girişi sürümü), 100Hz de destekler 120 destekliyorsa.

O zaman 100Hz monitör alayım çünkü IPS ekran da destekliyor benim kartım. IPS 100Hz monitörler gerçekten ucuz şu anda.

HDMI kablom var oradan görüntü sağlayabilirim peki başka hangi girişlerden görüntü sağlarım? Kalite farkı olur mu?
Laptop girişlerinize bağlı. Genelde HDMI olur. Yeni laptoplarda nasıldır bilmiyorum. DP eşitleme teknolojileri için daha iyiydi fakat değişmiş olabilir yeni sürümler ile. Bu konuda biraz eski kaldı bilgim.

Type-C üzerinden de görüntü aktarılabiliyordu fakat kablo da giriş de desteklemeli.

Laptopumun ekranı gerçekten küçük gelmeye başladı artık. 15, 6 inç monitör var ve özellikle strateji oyunlarında ufak geliyor. 24-28 inç 100Hz monitörler var hem ucuz hem de istediğim ölçülerde yalnız benim laptopumun ekranı 120 Hz, alacağım monitör 100Hz olursa bir sıkıntı olur mu yoksa bir fark olmaz mı? Strateji ve hikayeli oyunlar oynuyorum aldığım FPS değerleri oyunlara göre değişmekle birlikte 60-100 arası.

Sorun olmaz. Laptopu ikinci ekran olarak kullanacaksanız laptopun panelini 60 Hz'e çekin. Performans düşüşü olmaması için.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt