Cengiz

Uzman
Yönetim bilişim sistemleri bölümü hakkında bilgi almak istiyorum. Varsa aktif olarak okuyan, verdiği bilgiler benim ve forumdakiler için daha faydalı olur. Nasıl bir bölümdür, hangi üniversitelerde bu bölüm okunmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bölüm Instagram içerik üreticileri tarafından çok pöhpöhlendiği için sıralamaları oldukça fazla arttı. İşletmenin yazılım ile harmanlaşmış hali gibi, içeriği zevkli eğlenceli bir bölüm bana göre. Ancak istediği sıralamalar ile iyi üniversitelerdeki IIBF bölümlerini tercih ederdim ben. Bu bölüm birazcık furya gibi gelip geçici olacak gibime geliyor.

Yazılım öğretmenlerinin iyi olduğu Üniversitede okunmalı. Bildiğimiz İşletme okuyormuşuz gibi bir şey araya 3-5 tane yazılım dersi koymuşlar o kadar. Normal bir yazılım bölümüne göre çok dandik bir bölüm. Ben YBS'deyim. Arkadaş yazılımda. Bize ilk sene foreach bile anlatılmadı arkadaş C# belli düzeyde anlatılıp SQL geçildi.

Eğer puanın yüksek olursa yazılım düşünmelisin veya iyi bir kadrosu olan Üni düşünmelisin. Bunun için İG'de filan okulların postlarının altında sorabilirsin. Ben eski sağlık bakanının okulundayım. Ömründe görebileceğin en kötü okul, torpilli hocalar, bir şey bilmeyen hocalarla cebelleşiyorsun.

Yazılımda zaten tonla insan var ya kendi işini oluşturacaksın ya da işverene kendini paralayacaksın bilgin olsun. Eğer çok iyi yazılım bilirsen Üni'deki arkadaşlarına göre hocalar buna dikkat eder. İlerde network olarak hocalar baya iş yapıyor.

@Canepe, @LA Knight, teşekkürler. Yalnız @LA Knight, hocam bu bölümden bayağı memnun olanlar da gördüm bu forumda falan. Sanırım sizin de dediğiniz gibi bu bölümün iyi olup olmadığı okunan üniversiteye bağlı ve bence burada okuyan kişi 4 sene boyunca kendini adam gibi geliştirirse mühendislik okuyanlardan daha üst bir konuma çıkabilir. Sizin fikriniz nedir?

@Canepe, @LA Knight, teşekkürler. Yalnız @LA Knight, hocam bu bölümden bayağı memnun olanlar da gördüm bu forumda falan. Sanırım sizin de dediğiniz gibi bu bölümün iyi olup olmadığı okunan üniversiteye bağlı ve bence burada okuyan kişi 4 sene boyunca kendini adam gibi geliştirirse mühendislik okuyanlardan daha üst bir konuma çıkabilir. Sizin fikriniz nedir?
Tabii ki. Yazılım meselesi kendini geliştirmeye bakar. Lakin yine de öğretim üyelerinin iyi olduğu Üniversitelere özen göstermeye çalış çünkü zaten dedin kendini geliştirmeye bakıyor sektör eğer sen kendini geliştirirsen okulundaki hoca sana iş bile bulabiliyor. Projelere abanman lazım. Okula başladığında yazılım hocalarını özellikle gör fikirlerini al. Ünilerde kulüpler var ve bazı kulüpler ciddi anlamda başarılılar. Buralarda geliştireceğin projeler de etki ediyor.

Eğer kendini geliştirirsen - >kötü hocaları olan bir ünide normal merdiven çıkarsın fakat iyi hocaları olan okulda yürüyen merdivenle çıkarsın kariyer basamaklarını.

Yazılım bölümleri için fark bu.

@Twig, hocam bundan bağımsız olarak zaten @ottomanturks,'ün fikri bana mantıksız gelmişti. İsterseniz tartışabiliriz. Uzamasın diye bir şey dememiştim.

Troll hocam o kullanıcı, takmayın çok. Kendisi kazanamamış kendini avutuyor. Yapay zekanın bir şey yapabildiği yok. Ama yapay zekayı kullanabilen ön planda. Kendinizi geliştirmeye bakın. Yazılım işi disiplin ve kendini geliştirme istiyor. İzlediğiniz yol çok önemli.

Troll hocam o kullanıcı, takmayın çok. Kendisi kazanamamış kendini avutuyor. Yapay zekanın bir şey yapabildiği yok. Ama yapay zekayı kullanabilen ön planda. Kendinizi geliştirmeye bakın. Yazılım işi disiplin ve kendini geliştirme istiyor. İzlediğiniz yol çok önemli.

@Syntax, tamamdır hocam teşekkürler forumda böyle insanlar olduğunu bilmiyordum, deneyim oldu.