Krmm

Üstün
Açık konuşmak gerekirse kendi açımdan bilmediğim bir markadan almak istemiyorum. O yüzden rica ediyorum zorlayaraktan bir PSU önerisinde bulunmayın. Çünkü ısrarla onu değil de şunu al gibisinden yazan çok kişi var forumda.

Bildiğim markalar ASUS, FSP, Corsair. Bu markalardan bir PSU almakta kararlıyım. Diğer markaları bilmiyor oluşum o markaları kötü yapmaz bunun farkındayım. Fakat kafa rahatlığı daha önemli benim için.

Model olarak 2 tane PSU var aklımda.

ASUS olanın artısı ATX 3.1 (12V-2x6 ) girişi olması. Eksisi ise PSU tier List'e göre B+ almış.

FSP olanın artısı, PSU tier List'e göre A+ almış. Eksisi ise ATX 3.0 olması.

Açıkçası ekran kartını takarken hata yapıp tam olarak takamamaktan korkuyorum. 12V-2x6 bu konuda daha güvenli olduğu için ASUS olanı alasım geliyor. Fakat onun da kademesi B+ olarak listelenmiş. A kademe olsa direkt ASUS'a yapışacaktım aslında.

FSP PTM Pro 1200 ( ATX 3.0 ) = 11.000 TL

ASUS ROG STRIX 1200 Platinum = 13.000 TL

@Oreki hocam sizle geçen konuşmuştuk. Yeni konu açınca konuşalım dediniz. Fikirlerinizi bekliyorum.

@Andar Han hocam sizin de düşüncenizi merak ediyorum.

Teşekkür ederim şimdiden cevap veren herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık konuşmak gerekirse kendi açımdan bilmediğim bir markadan almak istemiyorum. O yüzden rica ediyorum zorlayaraktan bir PSU önerisinde bulunmayın. Çünkü ısrarla onu değil de şunu al gibisinden yazan çok kişi var forumda.

Bildiğim markalar ASUS, FSP, Corsair. Bu markalardan bir PSU almakta kararlıyım. Diğer markaları bilmiyor oluşum o markaları kötü yapmaz bunun farkındayım. Fakat kafa rahatlığı daha önemli benim için.

ASUS olanın artısı ATX 3.1 (12V-2x6 ) girişi olması. Eksisi ise PSU tier List'e göre B+ almış.

Açıkçası ekran kartını takarken hata yapıp tam olarak takamamaktan korkuyorum. 12V-2x6 bu konuda daha güvenli olduğu için ASUS olanı alasım geliyor. Fakat onun da kademesi B+ olarak listelenmiş. A kademe olsa direkt ASUS'a yapışacaktım aslında.

@Oreki hocam sizle geçen konuşmuştuk. Yeni konu açınca konuşalım dediniz. Fikirlerinizi bekliyorum.

Asus modelinin 850W ve 1000W modelleri A tier iken 1200W olanı neden B+ diye baktım da testte ufak sorunlarla karşılaşmışlar, ellerindeki ürüne özel bir problem mi bilmiyorlarmış, ben öyle olduğunu düşünüyorum.

Ben oyumu FSP'den yana kullanıyorum. Aynı yılın modelleri, aynı verimlilik sertifikasına sahipler, tier listte aynı konumdalar ve FSP'nin modeli daha ucuz.

Yanlış anlamayın sizinle aynı fikirdeyim ama konu sahibi istediği markayı tercih edebilir ki kendisi araştırma yapıp konuyu açmış. Rampage ürünü önerin derse Rampage ürünü önermek lazım, neticede o markayı istiyor, tercihine saygı duymak lazım.

İki PSU arasında bir kıyas yapacak olursak FSP PTM PRO "bence" daha iyi bir model.

Reddit'e girip biraz kullanıcı yorumlarını okusaydınız zaten Nzxt c1200 psu alanların çoğunun sorun yaşadığını bilirdiniz. 1 ay içinde birçok şikayet konusu okudum bu psu ile alakalı. Ve haliyle almak istemiyorum yani bu kadar basit. Uzatmanın anlamı yok.
Redditte de yeterince takılıyorum. Amacım polemik cıkarmak değil. Redditte her ürün için bir ton şikayet var. Benim anlatmak istediğim, bir sürü profesyonel şekilde psu testi yapan siteleri baz almak yerine, redditti baz almanız. Kullanıcı yorumlarıda önemli tabii ki de.

İkisi arasından PTM Pro. Aşağı yukarı aynı kalitede modeller ama PTM Pro 2000 TL daha ucuz. ASUS her zamanki gibi aşırı pahalı, almak için hiçbir sebep yok. Rekabette de çoğu noktada geride kalıyor zaten.

Corsair düşünüyorsanız da şu:

Buna da gerek yok bence ama bütçe konusunda sorun olmadığı varsayımında öneriyorum bunu.

Fakat onun da kademesi B+ olarak listelenmiş.

Şuna da ezbere pek takılmayın, ne yaptığınızı bilerek almadığınız sürece son kullanıcı için boş muhabbet. Siz konu açın, burada bilgili arkadaşlar zaten yardımcı olurlar fiyat/performans oranına göre en iyisini.

Tierlist olayı temelde faydalı bir şey ama sürekli güncel tutulması lazım, üstüne metodolojisini okuyup hakim olmak da lazım. Son kullanıcı da bunlara pek bakmadığı için ezberden seçmek iyi değil.

@Krmm,

Rog strix:

Regulasyon:

1757022600820.webp
12v

1757022608815.webp
5v

1757022619948.webp
3.3v

1757022644415.webp

Ripple:

1757022551915.webp

Hold_UP PW_OK:

1757022679937.webp

1757022687101.webp

Zaten bunu söylemiştim önceki karşılaştırmada. Power_OK yanlış ayarlı. Anakart kapanma komutunu düzgün olarak almıyor.

FSP:

Regulasyon:

1757022839117.webp

Ripple:

1757022817948.webp

Hold_UP PW_OK:

1757022864599.webp

Burada bir sıkıntı yok. Doğru ayarlı. Power_OK süresi Hold_UP süresinden 2ms daha geride.

Birbirlerine çok yakınlar. Rog strix regulasyon ve ripple performansı olarak biraz daha önde. Yalnız onda Power_OK yanlış ayarlı. İç bileşen olarak FSP full bridge LCC kullanıyor. Rog strix'de half bridge. FSP daha verimli. Fan türü daha iyi. Rog strixdeki bulk kondansatörler teorik olarak daha uzun ömürlü.

FSP:

Hitachi HU – 450V, 560µF, toplam 1120µF, 2000h @ 105°C.

Rog:

1x Rubycon MXK – 420V, 470µF, 3000h @ 105°C
1x Rubycon MXT – 420V, 820µF, 3000h @ 105°C

İkincil taraf benzer.

FSP tercih ederdim ben. Oreki hocamda yazmış zaten.

Son düzenleme:
@Krmm,

Rog strix:

Regulasyon:

Eki Görüntüle 182031 12v

Eki Görüntüle 182032 5v

Eki Görüntüle 182033 3.3v

Eki Görüntüle 182034

Ripple:

Eki Görüntüle 182029

Hold_UP PW_OK:

Eki Görüntüle 182035

Eki Görüntüle 182036

Zaten bunu söylemiştim önceki karşılaştırmada. Power_OK yanlış ayarlı. Bilgisayar kapanma komutunu düzgün olarak almıyor.

İç bileşen:

FSP:

Regulasyon:

Eki Görüntüle 182039

Ripple:

Eki Görüntüle 182038

Hold_UP PW_OK:

Eki Görüntüle 182040

Burada bir sıkıntı yok. Doğru ayarlı. Power_OK süresi Hold_UP süresinden 2ms daha geride.

Birbirlerine çok yakınlar. Rog strix regulasyon ve ripple performansı olarak biraz daha önde. Yalnız onda Power_OK yanlış ayarlı. İç bileşen olarak FSP full bridge LCC kullanıyor. Rog strix'de half bridge. FSP daha verimli. Fan türü daha iyi. Rog strixdeki bulk kondansatörler teorik olarak daha uzun ömürlü.

FSP:

Hitachi HU – 450V, 560µF, toplam 1120µF, 2000h @ 105°C.

Rog:

1x Rubycon MXK – 420V, 470µF, 3000h @ 105°C
1x Rubycon MXT – 420V, 820µF, 3000h @ 105°C

İkincil taraf benzer.

FSP tercih ederdim ben. Orekide yazmış zaten.
Hocam sizin kadar detaylı bilgileri nereden nasıl öğrenebilirim?

HWbusters, Cybernetics gibi PSU'ları test eden yerler oluyor. Oralardan bakabilirsiniz.

Buradan. Bu kısmı epey bilgi ile doldurduk, muhtemelen ülkemizde güç kaynakları hakkında daha detaylı bir havuzu başka bir yerde zor bulursunuz. Yan tarafta da epey kaliteli işler var orayı da unutmayalım.
Eyvallah hocam vallahi yukarıdaki detaylı açıklamayı görünce içimdeki merak uyandı 😂