Bütçe
125.000 TL
Normalde bütçem 80.000 TL civarıydı fakat gözüm bu canavara çarptı ve fiyatı aşırı uygun geldi. 5080 olmasına rağmen nasıl bu kadar ucuz, aklım almıyor. Herhangi bir kronik sorunu vs. var mıdır acaba? Yoksa peşin fiyata 9 taksitle yapıştırıp geçeceğim. Daha iyi önerileriniz varsa alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus Rog Strix serisi bir laptop almadan önce derin bir araştırma yapmanızı öneririm. G16 4000 serisinde backlight bleeding, coil whine ve micro stutter şikayeti çokça gündeme geldi. Şikayet edenlerin de haklılık payı vardı zira ben de aynı sorunlardan muzdarip oldum. Yani bir araştırın, panel kalite kontrol süreçlerini iyileştirmişler mi yoksa hala seri üretim ''satana kadar destek'' politikasını mı uyguluyorlar öğrenelim. CW dert değil her bilgisayarda olabilir fakat stutter noktasında da güven veren bir seri değil. 200K'lık Rog Strix'lerde bile bu sorunu yaşayan birçok yabancı kullanıcıya denk geldim.

Demem o ki donanım özelliklerine aldanıp hızlı bir karar vermeyin. Araştırın, bu sorunları düzelttilerse öyle düşünürsünüz.

Asus Rog Strix serisi bir laptop almadan önce derin bir araştırma yapmanızı öneririm. G16 4000 serisinde backlight bleeding, coil whine ve micro stutter şikayeti çokça gündeme geldi. Şikayet edenlerin de haklılık payı vardı zira ben de aynı sorunlardan muzdarip oldum. Yani bir araştırın, panel kalite kontrol süreçlerini iyileştirmişler mi yoksa hala seri üretim ''satana kadar destek'' politikasını mı uyguluyorlar öğrenelim. CW dert değil her bilgisayarda olabilir fakat stutter noktasında da güven veren bir seri değil. 200K'lık Rog Strix'lerde bile bu sorunu yaşayan birçok yabancı kullanıcıya denk geldim.

Demem o ki donanım özelliklerine aldanıp hızlı bir karar vermeyin. Araştırın, bu sorunları düzelttilerse öyle düşünürsünüz.
Yani hocam açıkcası bu fiyata 5080 başka model yok. Aldım gitti bakacağız artık.

Ürünü hangi satıcıdan aldınız ve üründen 1x16 GB RAM mi çıktı yoksa 2x8 GB mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Urunu hangi saticidan aldiniz ve urunden 1x16 GB RAM mi cikti yoksa 2x8GB mi?

Üründe 2x8 RAM takımı var hocam. Bazı satıcılar (yetkili satıcı GPN dahil) yanlış detay veriyor. 16x1 olduğunu söylüyorlar fakat aldanmayın. ASUS resmi sitesinde de hatta GPN resmi sitesinde de bu modelde 8 GB'lık 2 adet RAM bulunduğu açıkça belirtilmiş.

test yaptınız mı? oynadığınız oyunlar üzerinde vs sıcaklıklar ne durumda silent, performans ve turbo mod değerlerini yazabilir misiniz?
Hocam rdr 2 her şeyi fulleyip max ayarlarda ve turbo mod açıkken ekran kartı 160W üstünde %100 çalışırken 80 dereceyi geçmedi ancak işlemci 88-90 derecelerde gezindi onu da ufak 1-2 ince ayarla 80 derece altına çekmek çok kolay 3-5 fps farkıyla. Araştırdığım kadarıyla 90 dereceye iyi deniyor şu an piyasadaki game garajlar vs 100 dereceyi gördüğü için kendini kısıyor.

Ürünü hangi satıcıdan aldınız ve üründen 1x16 GB RAM mi çıktı yoksa 2x8 GB mi?
Evet arkadaşın dediği gibi 2x8 takılı fakat yakın zamanda ram değiştirmeyi düşünmediğim için benim açımdan daha iyi oldu 2 kanal daha performanslı. Trendyol GPN satıcısından aldım.