Bütçe
13.000 TL

BigBlue

Becerikli
Arkadaşlar merhaba,

Hazır sistemi güncellemişken epey zaman önce aldığım ASUS 247QGR monitörümü de elden geçireyim diyorum.

Sistemim:
  • İşlemci: Ryzen 7 9800X3D.
  • Anakart: MSI X870E Tomahawk.
  • RAM: XPG Lancer 2x24 6800 MHz CL 34.
  • GPU: Sapphire RX 9070 XT Nitro +
  • Şu an kullandığım monitör ASUS 24” 1080p
Aklımdaki şunlar;

Ben günde 3 saat kadar sadece hikayeli oyun oynayan biriyim. FPS oyunları oynamayı bıraktım. Yaş 40'a yaklaştı tabii. Şimdi bu 2 monitöre de bütçem yetiyor ama kimi 2K 24” daha keskin durur diyor kimi 2K 27” daha iyi durur diyor. Benim de önceden böyle bir tecrübem olmadığı için bilgili arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Sabahtan beri monitör bakıyorum, 2 modelde karar kıldım ama 2'si arasında karar kılamıyorum.
VA panel Samsung G65B çok öneriliyor ama IPS'ten memnunum, bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum.

Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
VA panel eskisi gibi kötü değil. Ön yargı ya gerek yok bence. Ama IPS'ten şaşmam diyorsanız Q27G4ZR de coil whine şikayetleri var bilginiz olsun. Benim önerim bu ikisi olur.

VA panel eskisi gibi kötü değil. Ön yargı ya gerek yok bence. Ama IPS'ten şaşmam diyorsanız Q27g4zr de coil whine şikayetleri var bilginiz olsun. Benim önerim bu ikisi olur.

Teşekkür ederim öncelikle. Mübarek tamamda yine 2 monitör arasında bıraktın beni 😀. Bıktım bakmaktan. Koorui daha iyi gibi mi sence?

Teşekkür ederim öncelikle. Mübarek tamamda yine 2 monitör arasında bıraktın beni 😀. Bıktım bakmaktan. Koorui daha iyi gibi mi sence?
Asusun kontrast oranı biraz daha iyi olduğu için siyahları biraz daha iyi gösterecektir. Onun dışında renk gamutu ve parlaklık bakımından kayda değer fark yok. Koorui yüksek HZ olduğu için rekabetçi oyunlarda bir avantaj sağlıyor.

ASUS'un kontrast oranı biraz daha iyi olduğu için siyahları biraz daha iyi gösterecektir. Onun dışında renk gamutu ve parlaklık bakımından kayda değer fark yok. Koorui yüksek Hz olduğu için rekabetçi oyunlarda bir avantaj sağlıyor.

Güzel. Sivas'ta yaşıyorum. Kargo beklemeden yarın mağazadan alırım o zaman. Bir soru daha soracağım izninle. 210 Hz OC ile diyor. Direk DisplayPort ile bağlayınca kaç Hz olarak çalışır?
Sitede baktım göremedim bir de içimde kalmasın diye soruyorum benim attığım AOC monitörleri neden direk eledin?

Güzel. Sivas'ta yaşıyorum. Kargo beklemeden yarın mağazadan alırım o zaman. Bir soru daha soracağım izninle. 210 Hz OC ile diyor. Direk DisplayPort ile bağlayınca kaç Hz olarak çalışır?
Sitede baktım göremedim bir de içimde kalmasın diye soruyorum benim attığım AOC monitörleri neden direk eledin?
200hz. Coil whine şikayeti var Q27G4ZR de.

Teşekkür ederim. Aklımdaki tüm soruları cevapladınız. Vatandaki arkadaşımı arayayım. Ölü piksel testi vs yapıp verirse muazzam olur. Sevgi ve saygılarımla.

Arkadaşlar monitörü bugün aldım. Işık sızması olsun siyah performansı olsun beni ziyadesiyle memnun etti. Mağazada ölü piksel testi yapıldı. Sağlam şekilde aldım monitörü. 2 resim çektim orijinal ayarlarda. Hiçbir ayar yapılmamış stok hali ile.

@2254, hocam çok faydanız oldu. Teşekkür ederim tekrar.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Aklımdaki tüm soruları cevapladınız. Vatandaki arkadaşımı arayayım. Ölü piksel testi vs yapıp verirse muazzam olur. Sevgi ve saygılarımla.

Arkadaşlar monitörü bugün aldım. Işık sızması olsun siyah performansı olsun beni ziyadesiyle memnun etti. Mağazada ölü piksel testi yapıldı. Sağlam şekilde aldım monitörü. 2 resim çektim orijinal ayarlarda. Hiçbir ayar yapılmamış stok hali ile.

@2254, hocam çok faydanız oldu. Teşekkür ederim tekrar.
XG27acs mi aldınız?

😂😂
Hocam Techolay YouTube kanalı üzerinden bir video açtım. Monitör videosu denk gelmiş. Hemde Asus. Muhtemelen dediğiniz model.

😂😂
Hocam Techolay YouTube kanalı üzerinden bir video açtım. Monitör videosu denk gelmiş. Hemde Asus. Muhtemelen dediğiniz model.
XG27ACS nin kontrast oranı düşük. AQL5A gerek parlaklık gerekse kontrast oranı olsun daha iyi görüntü kalitesine sahip. Mantıklı bir tercih olmamış ama siz bilirsiniz.