Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 13.000 TL
Racing>Warm>SRGB olarak ayarlar mısınız? Ekran da sarımsı ton var mı? Bu monitörün renk aralığını sınırlandıracak ama SRGB modunu merak ettiğim için soruyorum.
Ayrıca bu ayar açıksa kapatın.
BigBlue
Becerikli
Yapabildim mi hocam.
Hocam ben şu an manzara modunda parlaklık ful zaten kontrastıda ful yaptım. İnan var ya çok zevkli bir görüntüsü oldu.
Hocam ben şu an manzara modunda parlaklık ful zaten kontrastıda ful yaptım. İnan var ya çok zevkli bir görüntüsü oldu.
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
Evet hocam. GameVisual>SRGB de herhangi bir belirgin sarılık vs var mı? Özellikle beyaz tam ekran da belli olur.Yapabildim mi hocam.
Renk Sıcaklığı
Genellikle Doğru Ayar: Varsayılan veya 6500k.
Color temperature diye geçer, genelde cool, warm, kullanıcı gibi seçenekler bulunur. Hedef 6500K'dır. Cool (soğuk) mavimsi, warm (sıcak) sarımsı gözükmesine sebep olur. Nötr bir ton için varsayılanda bırakabilirsiniz. Ama benim önerim red, Green ve blue gibi ayarları manuel ayarlamaktır. Çünkü genelde bu ön ayarlar çok iyi çalışmaz. Ekranım aşırı mavimsi veya sarımsı gözüküyor denilen mevzunun çözümü de budur. Fazla mavimsi ise blue, fazla sarımsı ise red ve green ayarlarını azaltın.
İlk resimde...
Genellikle Doğru Ayar: Varsayılan veya 6500k.
Color temperature diye geçer, genelde cool, warm, kullanıcı gibi seçenekler bulunur. Hedef 6500K'dır. Cool (soğuk) mavimsi, warm (sıcak) sarımsı gözükmesine sebep olur. Nötr bir ton için varsayılanda bırakabilirsiniz. Ama benim önerim red, Green ve blue gibi ayarları manuel ayarlamaktır. Çünkü genelde bu ön ayarlar çok iyi çalışmaz. Ekranım aşırı mavimsi veya sarımsı gözüküyor denilen mevzunun çözümü de budur. Fazla mavimsi ise blue, fazla sarımsı ise red ve green ayarlarını azaltın.
İlk resimde...
- 2254
- ayarlama en iyi iyi monitör nasıl
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
Ayrıca rehbere bir göz atın bence işinize yarar.
IPS de pek işe yaramaz gibi ama kontrast oranı IPS'e göre iyi olduğu için denenebilir. Eğer HDR düşünürseniz bu rehbere de göz atmanızı öneririm.
HDR ne işe yarar?
HDR, Yüksek Dinamik aralık anlamına gelir ve hem çok parlak hem de çok karanlık sahnelerde içerikteki ayrıntıları yansıtan bir tekniği ifade eder. Genişletilmiş kontrast aralığında bile daha doğal ve gerçekçi bir görüntü çıkışı sunar. Örneğin, çok karanlık bir mağara sahnesinde, HDR TV'ler mağara duvarlarının görünümünü, rengini ve dokusunu gösterir. Okyanusta bir yatın olduğu bir sahnede ise, parlak güneş ışığıyla aydınlanan arka plana rağmen, tek tek güneş ışınları açıkça görülür.
SDR'ın parlaklığı sınırlıdır ve çok parlak bir şeyi (güneş...
- 2254
- başlangıç bilgisayar bilgisayar oyunları hdr kullanma
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
Rica ederim, güle güle kullanın. Videolu gösterimini de paylasıyorum. RenoDX ve Luma kurması çok basit. DXVK uğraştırıcı sizin paşa gönlünüze kalmış. Ama dediğim diğer 2 modu denemenizi öneririm.@2254, çok sağ ol hocam. Sayende iyi monitör aldık. Ondanda en iyi seviyede faydalanacağız inşallah.
Yeni konular
-
Sisteme GTX 1660 Super takınca ekran donma ve BIOS'a atma sorunu
- Murathan_2311
-
-
-
-
-
-