13.000 TL bütçede yerel yapay zekâ ve oyun için ekran kartı önerisi

Bütçe
13.000-14.000 TL
Qwen 3.8 27B'yi çalıştırmayacak kart, boşa harcanan para olur; gene de siz bilirsiniz, ısrar yok. En az 24 GB VRAM'li kart almanız lazım yapay zekâ için. Benim önerim budur.

Ben bununla sırf AI çalıştırmayacağım. Oyun da oynayacağım hocam. Bir GPU'ya 20 30 bin bayılacak bütçem de yok. VRAM dolarsa 40 GB RAM var ondan kullanıversin.

Ben bununla sırf AI çalıştırmayacağım. Oyun da oynayacağım hocam. Bir GPU'ya 20 30 bin bayılacak bütçem de yok. VRAM dolarsa 40 GB RAM var ondan kullanıversin.
Siz hiç yapay zeka çalıştırdınız mı lokalde? RAM'e taştığında hiçbir anlamı kalmıyor. 1 merhaba prompt'una 2 saat beklersiniz. Oyun oynarsınız zaten ama yapay zeka olmaz.

Siz hiç yapay zekâ çalıştırdınız mı lokalde? RAM'e taştığında hiçbir anlamı kalmıyor. 1 merhaba Prompt'una 2 saat beklersiniz. Oyun oynarsınız zaten ama yapay zekâ olmaz.

Çalıştırdım RAM'i 36 GB'a kadar doldurup hata verdi. 8 GB RX 580 ile bu kadar oluyor diye düşünüp sildim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalıştırdım RAM'i 36 GB'a kadar doldurup hata verdi. 8 GB RX 580 ile bu kadar oluyor diye düşünüp sildim.
Çok büyük model denemişsinizdir. AMD kısmında belki eski kart diye daha yavaş çalışıyor olabilir. AMD ekran kartı ile hiç denemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…