- Makaleler
- 1
Ollamanın ücretsiz kendi modellerinden birinde denedim hangisi tam hatırlamıyorum.
O olmaz çok kısıtlı hemen bitiyor.
Ollamanın ücretsiz kendi modellerinden birinde denedim hangisi tam hatırlamıyorum.
Şu an için 6700XT'ye 10K'den fazla verilmemeli bence. Almışken RX 6800 XT iyi olur.
6800XT'ye 14.5 diyorlar. Onun yerine 6700 XT daha mantıklı.
Yapay zekadan vazgeçtiyseniz 6800 XT bulmaya çalışın.
6700 XT'de üzmez yani RX 580'e göre baya fark olur zaten.14.5-15 yazmışlar hocam bayağı aşıyor beni. Bütçeyi 13 yazdım ama ne kadar 12'ye yakınsa benim için o kadar iyi![]()
Valla bilemedimHigh Power Elite 750W var şu an. Kaldırır mı? Ben de WattMan yemeyeyim.
Vallahi bilemedim
Eğer düz 6800 bulursan rahat alınır, XT bulursan MSI harici modellere bak.
6700XT sormuşsun bir de, yine 3060'a takar ama 800 serisi alabiliyorken inme derdim ben. İneceksen de 6750XT bul.
Local LLM'de de fena değilmiş, şimdi baktım ROCm devreye giriyormuş. İlginç, 6700 XT'de olur o zaman; ancak kurulum yapmak gerekiyormuş.
Step 1: Download KoboldCpp-ROCm
- GO to: Releases · YellowRoseCx/koboldcpp-rocm
- Download the latest koboldcpp_rocm.exe
- Create folder: C:\Users[YourUsername]\llamafile_test\koboldcpp-rocm\
- Place the executable Inside the koboldcpp-rocm folder
Hiç AMD kartında denemediğim için bir şey diyemem. Ancak denenebilir; hatta 2. slota 580 de durur, belki paylaşımlı çalıştırılabilir ama VRAM hızı 580'inki kadar indirgenir. Gene de 20 GB'lık alan oluşabilir. Söylediklerimin hepsi deneysel, kesin bir şey diyemem.
580'i 2. slota takarsanız diye düşündüm ama VRAM hızı da indirgenir tabii siz nasıl yaparsanız.