Bütçe
13.000 TL

yakuptv

Çalışkan
Merhaba,

Konuya direkt gireceğim. Ekran kartı arıyorum, 10-13K bütçem var. Çok zorlarsam 15 olabilir - olmayabilir de o anki duruma bağlı. Bu bütçe ile beyaz bir ekran kartı istiyorum, 3 fanlı olması önceliğim, 2 fanlı da olabilir. Biraz bakındım, 2 fanlı beyaz RTX 4060'lar pazarlık ile 12K'ye bulunabiliyor.

Sizce bu paraya RTX 4060 almak mantıklı mı? Çünkü aynı paraya siyah RTX 5060 ilanları da var. Ama beyaz olması tercihim. Cevap verip yardım eden herkese teşekkür ederim.

AMD istemiyorsan 3070 TI ya da 3070 al hocam.
önce onları düşünüyordum sonra dedim aynı paraya 4060-5060 gibi yeni nesil kartlar varken neden alayım yanlış mı düşünmüsüm ?

Sebebi ne hocam yani yeni driverlarda çok sorun yaşamazsın.
Bilmiyorum hiç kullanmadım birde ara sıra forumlarda şikayet konularını görüyorum diye uzak duruyorum. İşlemci tarafında gözüm kapalı alırım ama ekran kartında bilemiyorum. Belkide önyargılı davranıyorum.

önce onları düşünüyordum sonra dedim aynı paraya 4060-5060 gibi yeni nesil kartlar varken neden alayım yanlış mı düşünmüsüm ?
4060 da 5060 da almam. 9060 XT gibi bir canavar var. Kas gücü ve VRAM'dan yoksun, sırf teknolojisi var diye gidip de giriş seviye bir karta 16-17 bin TL vermem şahsen.

Bilmiyorum hiç kullanmadım birde ara sıra forumlarda şikayet konularını görüyorum diye uzak duruyorum. İşlemci tarafında gözüm kapalı alırım ama ekran kartında bilemiyorum. Belkide önyargılı davranıyorum.
NVIDIA kartlarda da sorun yaşayabilirsiniz. Benim arkadaşım 3060'dan illallah etti mesela. Yeni seriler gayet iyi, ki ben de 9060 XT kullanıyorum.

Önce onları düşünüyordum sonra dedim aynı paraya 4060-5060 gibi yeni nesil kartlar varken neden alayım yanlış mı düşünmüsüm?

Bilmiyorum hiç kullanmadım bir de ara sıra forumlarda şikayet konularını görüyorum diye uzak duruyorum. İşlemci tarafında gözüm kapalı alırım ama ekran kartında bilemiyorum. Belkide ön yargılı davranıyorum.

Ben NVIDIA kullanıyorum ama kaç yıllık kart var RX 580 onda sorun yaşamadım sıfır sıkıntı 5 6 yıl kullandım şimdi de 4070s deyim ama RX 580'de sorunsuz çalıştı yani yeni nesilde hiç yaşamazsın.

4060 da 5060 da almam. 9060 XT gibi bir canavar var. Kas gücü ve VRAM'dan yoksun, sırf teknolojisi var diye gidip de giriş seviye bir karta 16-17 bin TL vermem şahsen.

NVIDIA kartlarda da sorun yaşayabilirsiniz. Benim arkadaşım 3060'dan illallah etti mesela. Yeni seriler gayet iyi, ki ben de 9060 XT kullanıyorum.
9060xtye baktım çok pahalı ya ikinci eli bile 17-18k