Sadece_Emir

Uzman
Yer
Adana
13 yaşındayım, 63 kiloyum bana fazla geliyor. Arkadaşlarım 50 kilo civarı çünkü. Ailem kilomun normal olduğunu boy atmamın gerekli olduğunu söylüyor. Ben böyle düşünmüyorum ama gerçekten bu kilo boya etki edecekse sizce spor yaparak zayıflasam yine boyum uzar mı? (spor basketbol) Ekstra olarak sivilcelerimi patlatmalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boy uzaması tamamen genetik. Kilo gibi olgular elbette etkiler ama sandığınız kadar değil. Boyunuz ne? Boy-kilo orantısı yapılabilir veya internet üzerinden boyunuz ile kilonuzun orantısına bakabilirsiniz. Ha, spor-basketbol gibi olgular boy uzatmaz. Palavra. Sivilcelerini patlatma. İleride acısını çok çekersin. Ben patlatmadım mesela bebek poposu gibi yüzüm ama kardeşim patlattı hala bazılarının izi duruyor.

Boyun kaç ki? 63 kilo öyle yüksek bir değer değil.
Sivilceni sakın patlatma yüzün mayın tarlasına döner. Bir arkadaşım öyle patlatıyordu keyfine sonra iyi şeyler olmadı.

Boy uzaması tamamen genetik. Kilo gibi olgular elbette etkiler ama sandığınız kadar değil. Boyunuz ne? Boy-kilo orantısı yapılabilir veya internet üzerinden boyunuz ile kilonuzun orantısına bakabilirsiniz. Ha, spor-basketbol gibi olgular boy uzatmaz. Palavra. Sivilcelerini patlatma. İleride acısını çok çekersin. Ben patlatmadım mesela bebek poposu gibi yüzüm ama kardeşim patlattı hala bazılarının izi duruyor.

Teşekkürler önerileriniz için boyum 1.65

Boyunuz kilonuz normal hocam fazla takılmayın böyle düşüncelere. Kimsenin ne dediğini önemsemeyin. Dalga falan da geçilecek bir durum yok. Ha illa zayıflamak istiyorum dersen (önermiyorum bu arada) güzel bir rejim ile zayıflarsın.

Gerçekten teşekkür ederim o zaman ben bu şekilde devam ediyorum beslenmeme gerçekten sağ olun :) ama yine de spor kompleksine gitmeyi düşünüyorum koşu ve basketbol tarzı şeyler çok hoşuma gidiyor daha önce de yapıyordum sağ olun tekrardan iyi günler dilerim :)

Biraz kilo verebilirsiniz tercihinize kalmış. Halinizden memnunsanız 4-5 kilo fazlalık çok mühim değil. Boy uzamanızı öğrenmek istiyorsanız ailenizin (erkek tarafı) boy ortalamasına bakın. İyi sosyaller.

Teşekkür ederim spor ile toparlanır diye düşünüyorum :)

Denildiği gibi boy kilo oranına göre bakarsanız ne yapmanız gerektiğini görürsünüz. Lakin 15-16 yaşına kadar gerek görmem ben. Sizin tercihiniz. Sonuçta daha uzun bir büyüme süresi var önünüzde. Gidişata göre vaziyet alırsınız.

Sivilce konusunda ise yapmanız gereken beklemek. Eğer gerçekten benimki gibi fazla bir sivilceniz olursa cildiye doktoruna görünün. Gerekli tedaviye başlarlar.

Bende genetik bir sivilcelenme sorunu olduğu için bir süre kremle idare ettim daha sonra Aknetrent (izotretinoin) denilen ağır tedaviyi uyguladım.

Lakin hafif bir sivilcelenme durumu varsa doktorunuzun önereceği sabunla bile düzelir.

Patlatmaya gerek yok. Kendisi patlarsa da güzelce temizleyin etrafa bulaşmasın.

Vücut tipine göre anlayabiliriz kilolu olup olmadığını kalın endomorphsan bu kilolar normaldir ama ecthomophsan biraz kilo fazlan vardır aynı zamanda mesomoph içinde normal bir kilodur.

Ayrıca boş ver çok da takma kilolu olsan ne olmasan ne boyuna sağlığına birkaç kilo zarar vermez kafanı ileride sana yarayacak şeyler üzerine yor dış görünüşe yorucağına.