Bütçe
130.000 TL
Acer Predator Helios Neo 16 AI bu model hoşuna gitti.
Teşekkür ederim. varsa başka öneriniz iletmeye devam edeceğim.
16-18 inç kasa ve dediğim RAM olayı aklınızda olsun. Kendiniz takmaya kalkarsanız garanti yanar. Yine de bayağı iyi model. 2 tane ufak sorunu var, 1 tanesi muallak.
Servis ve belirsiz çift kanal RAM olayı.

Arkadaşım mediamarkta da laptop bakıyordu. HP OMEN MAX CORE U9 275HX 64GB RAM RTX 5080 2TB SSD 16 inç 138.999tl ye görmüş. Bu sizce nasıl?

Arkadaşım mediamarkta da laptop bakıyordu. HP OMEN MAX CORE U9 275HX 64GB RAM RTX 5080 2TB SSD 16 inç 138.999tl ye görmüş. Bu sizce nasıl?
Alınır. Lakin işlemciye 55 W limit atarak kullanır ise daha iyi olur. İşlemci son gaz watt çekiyor, kasa 100 derecelere yaklaşıyor.
Onun dışında güzel bir cihaz. 64 GB RAM ve 5080 üstüne 2 TB SSD bedava fiyatı.

Arkadaşınız eğer, AAA game ;Last of Us veya GTA 6 çıkınca son grafiklerde oynamak gibi bir hevesi yok ise Asus TUF alın hocam. Hayli hayli yeter. Biraz beklerseniz 72-73 binden 68-67 bine iner fiyatı.

Alınır. Lakin işlemciye 55 W limit atarak kullanır ise daha iyi olur. İşlemci son gaz watt çekiyor, kasa 100 derecelere yaklaşıyor.
Onun dışında güzel bir cihaz. 64 GB RAM ve 5080 üstüne 2 TB SSD bedava fiyatı.

Arkadaşınız eğer, AAA game ;Last of Us veya GTA 6 çıkınca son grafiklerde oynamak gibi bir hevesi yok ise Asus TUF alın hocam. Hayli hayli yeter. Biraz beklerseniz 72-73 binden 68-67 bine iner fiyatı.
AAA oyunları oynamak istiyor. last of us ve god of war aldı geçen gün. cyberpunk falan da alacak ama onun yanında valorant lol falan da oynayacak.

AAA oyunları oynamak istiyor. last of us ve god of war aldı geçen gün. cyberpunk falan da alacak ama onun yanında valorant lol falan da oynayacak.
Yani ben kendimden örnek vereyim, Acer Predator istiyorum; Last of Us, RDR 2, Cyberpunk var bende. Xbox veya bazı yollardan Wukong vs. oynayacağım. Aklımda LoL yok. Valo haftada 2 saat oynarım, seçimim Predator bu yüzden.
Ama ağırlıklı LoL, Valorant için TUF yeterli. Cyberpunk, God of War zaten ultra ayarlarda Asus TUF açıyor. Sadece Ray Tracing seviyesini ultra yerine low medium yapacak. 2 tane TUF parasına 1 laptop almaya gerek yok bence.

Yani ben kendimden örnek vereyim, Acer Predator istiyorum; Last of Us, RDR 2, Cyberpunk var bende. Xbox veya bazı yollardan Wukong vs. oynayacağım. Aklımda LoL yok. Valo haftada 2 saat oynarım, seçimim Predator bu yüzden.
Ama ağırlıklı LoL, Valorant için TUF yeterli. Cyberpunk, God of War zaten ultra ayarlarda Asus TUF açıyor. Sadece Ray Tracing seviyesini ultra yerine low medium yapacak. 2 tane TUF parasına 1 laptop almaya gerek yok bence.
iletiyorum teşekkür ederim.

@Unlishimaide, cihazla beraber gönderilen adaptör önemli bu konuda. 5080m'in TDP değeri de önemli. Yanlış bilgiden dolayı değil, daha genelleme konuşulduğu için attım.

Genellikle 330w adaptör gönderiliyor. Diyelim ki 5080m 175w versiyonu olsun. 330 - 175 = 155w daha açığımız var. Sisteme 40w bile kenara bıraksak CPU için 115w kadar bir açığımız oluyor. Battery Drain yapması imkansız. Ha belki ne olabilir, 115w 5070m olan versiyonlarda 330w değil de 230w gönderiyorlardır o zaman diyecek tek kelime yok.

@Unlishimaide, cihazla beraber gönderilen adaptör önemli bu konuda. 5080M'in TDP değeri de önemli. Yanlış bilgiden dolayı değil, daha genelleme konuşulduğu için attım.

Genellikle 330W adaptör gönderiliyor. Diyelim ki 5080M 175W versiyonu olsun. 330 - 175 = 155W daha açığımız var. Sisteme 40W bile kenara bıraksak CPU için 115W kadar bir açığımız oluyor. Battery drain yapması imkansız. Ha belki ne olabilir, 115W 5070M olan versiyonlarda 330W değil de 230W gönderiyorlardır o zaman diyecek tek kelime yok.

Bu cihaz TV üzerinden konuşuldu 2 3 kere. Vector 17 kasalarda 330W adaptör var evet. Ama MSI ile alakalı bir durum sanırım BIOS vs degil cihazın yapısı sanirim sorun tam hakim değilim çünkü net olarak karşılaşmadım sorunu yaşayanla. Bir inceleme bulursam kaynak gösteririm.