Bütçe
130.000 TL
Motor konusunda şu an fikirlerim iyi oldu. Evet, ülkede çok fazla kaza oluyor ve motor, benim dikkatli olmamdan çok, çevrenin ne kadar sağlıklı olduğu ile ilgili. Elektrikli bisikletler nasıl? Benim için ortalama 20 km içinde işe, hastaneye vs. gidebileceğim bir araç lazım.

Motor konusunda şu an fikirlerim iyi oldu. Evet, ülkede çok fazla kaza oluyor ve motor, benim dikkatli olmamdan çok, çevrenin ne kadar sağlıklı olduğu ile ilgili. Elektrikli bisikletler nasıl? Benim için ortalama 20 km içinde işe, hastaneye vs. gidebileceğim bir araç lazım.

Motor sürmek gerçekten üst düzey kapasite isteyen bir şey, trafik okuma becerisi ve öngörü hayatını kurtarır. Giriş seviyesi de olsa paranın bir kısmını ya da en azından taksitle uygun bir ekipman almanı tavsiye ederim, düşüşlerde refleks olarak el acılır acemi şoförlerde ve eldiven dizlik olmadığını hayal et, hatta etme bile :)

Düşük hız yapan elektrikli bisikletler en tehlikelisi çünkü en güvenli hız yüksek hızdır ( bunu nereye çekeceğine bağlı )

Kapıda bir motorun olması demek özgürlük demek, istediğin saatte istediğin yere gidebilmek demek, bugün dio ve activa ile Türkiye hatta dünya turu yapanlar var, yeni bir cevre edinmek için güzel mesela yazın kamp etkinliklerine katılmak gibi gibi.

Motor bağımlılık yapar, en düşük Japon scooter bile seni kendine ceker. Bugün araba alabilecek bir bütçem var ama sanırım sonraki aracım yine bir motosiklet olacak.

Kaza konusunda gelirsek, her arac gibi motorda kaza yapar ama bu motorun kazaya daha fazla meyilli olduğu anlamına gelmiyor şoförün sürüşü ve trafik analizine bağlı. (İstisnalar hariç)

Mesajımın son kısmında sana bir abi tavsiyesi, motoru görünüşüne göre alma. japon al ne sen üzül ne de cüzdanın üzülsün :)

Son düzenleme:
Motor sürmek gerçekten üst düzey kapasite isteyen bir şey, trafik okuma becerisi ve öngörü hayatını kurtarır. Giriş seviyesi de olsa paranın bir kısmını ya da en azından taksitle uygun bir ekipman almanı tavsiye ederim, düşüşlerde refleks olarak el acılır acemi şoförlerde ve eldiven dizlik olmadığını hayal et, hatta etme bile :)

Düşük hız yapan elektrikli bisikletler en tehlikelisi çünkü en güvenli hız yüksek hızdır ( bunu nereye çekeceğine bağlı )

Kapıda bir motorun olması demek özgürlük demek, istediğin saatte istediğin yere gidebilmek demek, bugün diyor ve activa ile Türkiye hatta dünya turu yapanlar var, yeni bir cevre edinmek için güzel mesela yazın kamp etkinliklerine katılmak gibi gibi.

Motor bağımlılık yapar, en düşük Japon scooter bile seni kendine ceker. Bugün araba alabilecek bir bütçem var ama sanırım sonraki aracım yine bir motosiklet olacak.

Kaza konusunda gelirsek, her arac gibi motorda kaza yapar ama bu motorun kazaya daha fazla meyilli olduğu anlamına gelmiyor şoförün sürüşü ve trafik analizine bağlı. (istisnalar hariç)

Şu an için karar verme aşamasındayım. Motordan önce elektrikli bisiklet daha doğru olabilir. Ehliyetim var araba için ama trafik tecrübem az. Bakalım, az kaldı; yakında tam karar vereceğim.

Motorun tehlikesi konusunda yazilanlara bir nebze katilmakla beraber soyle bir gercek de var. Surekli o bu su lazim oluyorsa gidip almak gerekiyorsa ve ulasima ihtiyac duyuluyorsa PC kalkip gidip ihtiyaclari alip getirmeye ya da ulasim ihtiyacini karsilamaya yardimci olmayacak. Surekli boyle yasayan birisi icin motorlu tasitin rahatligi cok baska oluyor.

Tehlikesi yuzunden onermemek de olmaz. En basitinden suya girmenin de tehlikesi var. Ayrica ozgursun. Istedigin an istedigin yere gidebiliyorsun, ayrica gercek dunyadasin.

Ha bahsettigim ihtiyaclariniz yoksa PC alin. Ha motoru falan da gectim ben olsam 130k'nin tamamini PC'ye dokmezdim. Bu da farkli bir bakis acisi olsun.