DRAGON

Yetkin
512 GB SSD öncelikli, 256 GB SSD de olur. RAM 8 GB de olabilir ancak öncelik 16 GB, marka fark etmez. Pil gücü 43 Wh veya üstü olması daha iyi olur, zorunlu değil. Daha üstüne çıkabileceğimi sanmıyorum çünkü zaten 9500 civarı bütçem vardı.
Düşündüğüm laptoplar:

Üsttekine hatırladığım kadarıyla RAM upgrade yapılamıyor, yanlış hatirliyor olabilirim.

Kullanım amacını ve beklentilerini belirtirsen daha düzgün bir öneri sunabilirim. Örneğin senim icin CPU gücü mü önemli yoksa malzeme kalitesi mi? Klavyede aydınlatma arıyor musun aramıyor musun bunları belirtirsen daha iyi olur.

Oyun dışında çoğu günlük rutin aktivitem ders odaklı. İleriye dönük olması tercihim.

Üsttekine hatırladığım kadarıyla RAM upgrade yapılamıyor, yanlış hatirliyor olabilirim.

Kullanım amacını ve beklentilerini belirtirsen daha düzgün bir öneri sunabilirim. Örneğin senim icin CPU gücü mü önemli yoksa malzeme kalitesi mi? Klavyede aydınlatma arıyor musun aramıyor musun bunları belirtirsen daha iyi olur.

Bunlar çok ayrıntı şeyler benim için ileriye dönük olması ve günlük aktiviteler için yeterli olması lazım.

Amazon.com.tr

İşlemci gücü olarak iyi. Harici grafik kartı yok onu göz önünde bulundurun.

Bu nasıl onun 512 olanı sanırım.

Bu nasıl biraz fazla ucuz geldi 1 TB SSD 16 GB RAM falan.

Evet, aynı modelin daha yüksek depolama alanına sahip olanı.

Bu nasıl biraz fazla ucuz geldi 1 TB SSD 16 GB RAM falan.
Sizin tercihinize bağlı hocam. Daha yüksek bellek ve depolamaya ihtiyacınız varsa bunu tercih edin. İşlemci bakımından i5-12450H daha iyi 7520U'dan.

Oyun dışında çoğu günlük rutin aktivitem ders odaklı. İleriye dönük olması tercihim.

Bunlar çok ayrıntı şeyler benim için ileriye dönük olması ve günlük aktiviteler için yeterli olması lazım.

Attığım 5700U cihaz güzel, içindeki APU ile basit ufak tefek oyunları oynarsın. Alttaki arkadasin attığı cihaz da güzel düşmüş yalnız hatırladığım kadarıyla o cihaza da RAM Upgrade yapamıyorsun. Bu fiyat skalasinda da malzeme/panel olarak kaliteli pek cihaz yok. Aşağı yukarı hepsi aynı. Konuda atılan cihazlardan herhangi birini tercih edebilirsin.

Bu fiyat skalasinda da malzeme/panel olarak kaliteli pek cihaz yok. Aşağı yukarı hepsi aynı. Konuda atılan cihazlardan herhangi birini tercih edebilirsin.
Çok doğru. Bu fiyat aralığındaki laptoplarda bir yerden kısıp diğer tarafa veriyorlar. İşlemci iyiyse bellek ve depolama düşük ve yahut tam tersi. Hepsi bir arada yok maalesef. Ben de uzun zamandır araştırıyordum, 20 bin civarına çıkınca var, fakat onlarda da harici ekran kartı kuvvetli sayılmaz pek.

Bu 3 laptop arasında kararsız kaldım. Ancak dün gelen Acer Extensa laptop'ta Windows 11 kullandım ve diğerlerinde de Windows 11 kullanacağımı düşünerek, en güncel Windows 11 sürümünde dünkü laptop yaklaşık 5.4 GB RAM kullanıyordu. Bu nedenle 8 GB RAM'e sahip bir laptop almaktan vazgeçtim. Gene de bir şans vereceğim ama.