onezzyyyy

Uzman
Merhaba. 13900KF ve 4080 Super'li sistem topladım. Kullandığım tüm bileşenler kaliteli. Sistemi iş için aldım ama sürekli oynadığım 2 oyun var. CS ve Valorant. Bunlarda düşük orta ayarlarda 250-300 FPS alıyorum. Sebebi nedir? Ekran kartı, işlemci, RAM kısacası tüm parçaların ayrı ayrı testlerini yaptım hiçbir parçada sorun yok. Kaç gündür bu durum kafayı yedirtti bazıları işlemciye undervolt yap düzelir gibi şeyler söyledi de işe yarar mı diye onu da sormak istiyorum.
Bu arada parçalarım;
  • Arctic 360mm sıvı soğutucu (MX6 sürüldü)
  • 13900KF.
  • Aorus Master 4080 Super.
  • ASUS ROG Z790e Wi-Fi
  • G.Skill 6000MHz CL32 32x2 RAM.
@Recep Baltaş abi konuyla ilgili rica etsem yardımcı olur fikir verir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu sistemle oyun dahi yapabileceğiniz göz önündeyken, neden düşük-orta ayarlarda oynuyorsunuz? Bu tarz bilgisayarların Ultra grafiklerde oynatmayacağı oyun yok. Lütfen oyun grafik ayarlarınızı en yükseğe alın ve tekrar deneyin.

Hocam bu sistemle oyun dahi yapabileceğiniz göz önündeyken, neden düşük-orta ayarlarda oynuyorsunuz? Bu tarz bilgisayarların Ultra grafiklerde oynatmayacağı oyun yok. Lütfen oyun grafik ayarlarınızı en yükseğe alın ve tekrar deneyin.

Hocam yükseğe aldığımda da pek bir şey değişmiyor da. CS ve Valorant özellikle bu iki oyunda bazı ayarları düşürmek daha iyi oluyor.

Oyun oynarken GeForce Experience'ı açın. HUD sekmesinden performans verilerini göstere tıklayın sağ tarafta Afterburner benzeri menü çıkacak. Oyundayken 30 saniyelik video kaydı alıp paylaşın.