Dostlar merhaba. Elimde 14 yıllık bir PC var ve benim bunu hayata döndürmem gerek.
Hayata döndürmem gerek dediysem de öyle 3A oyunları oynatacak bir seviye beklemiyorum.
Beklentim: Rahatça Google araması yapılabilmesi, YouTube videosu izlenebilmesi ve kendi dönemindeki(2011) yılına kadar çıkmış oyunları oynatabilmesi.
PC'nin özellikleri:
H55H-CM anakart LGA 1156 socket DDR3 Memory 1333 MHz 4+2 RAM 350W PSU.
Soru:
-Bilgisayarda bir ekran kartı yok. Hangi model ekran kartını takabilirim buna nasıl bakacağım ve öneri ekran kartı?
-Bilgisayarın işlemcisi düşük. İşlemci yeniletmek istiyorum hangi işlemciyi takabilirim ve öneriniz nedir?
-Anakart maximum 16 GB RAM desteklediği söyleniyor. 8x2 RAM 1600 MHz DDR3 RAM alıp taksam çalışır mı? Kimileri 1333MHz destekliyorsa 1600 MHz sıkıntı çıkarır diyor kimisi sıkıntı olmaz diyor sadece o frekansı vermez diyor. Ayrıyeten Max 16 GB destekliyor ama 4 adet RAM slotu var bu 8 GB RAM almayacağım maximum 4 GB RAM alacağım anlamına gelir mi?
-Önerdiğiniz başka yükseltmeler var mı?
Not: Lütfen bununla uğraşmak yerine başka bir bilgisayar toplayın diye öneri vermeyiniz. Başka güçlü bilgisayarlarım var ama amacım çocukluğumun geçtiği bilgisayarı hayata döndürmek. Teşekkürler.