Dostlar merhaba. Elimde 14 yıllık bir PC var ve benim bunu hayata döndürmem gerek.
Hayata döndürmem gerek dediysem de öyle 3A oyunları oynatacak bir seviye beklemiyorum.
Beklentim: Rahatça Google araması yapılabilmesi, YouTube videosu izlenebilmesi ve kendi dönemindeki(2011) yılına kadar çıkmış oyunları oynatabilmesi.

PC'nin özellikleri:
H55H-CM anakart LGA 1156 socket DDR3 Memory 1333 MHz 4+2 RAM 350W PSU.

Soru:
-Bilgisayarda bir ekran kartı yok. Hangi model ekran kartını takabilirim buna nasıl bakacağım ve öneri ekran kartı?
-Bilgisayarın işlemcisi düşük. İşlemci yeniletmek istiyorum hangi işlemciyi takabilirim ve öneriniz nedir?
-Anakart maximum 16 GB RAM desteklediği söyleniyor. 8x2 RAM 1600 MHz DDR3 RAM alıp taksam çalışır mı? Kimileri 1333MHz destekliyorsa 1600 MHz sıkıntı çıkarır diyor kimisi sıkıntı olmaz diyor sadece o frekansı vermez diyor. Ayrıyeten Max 16 GB destekliyor ama 4 adet RAM slotu var bu 8 GB RAM almayacağım maximum 4 GB RAM alacağım anlamına gelir mi?
-Önerdiğiniz başka yükseltmeler var mı?

Not: Lütfen bununla uğraşmak yerine başka bir bilgisayar toplayın diye öneri vermeyiniz. Başka güçlü bilgisayarlarım var ama amacım çocukluğumun geçtiği bilgisayarı hayata döndürmek. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz ne bilmiyorum ama LGA 1156 çok eski bir soket. O soketle uyumlu en iyi işlemciyi bile taksanız yavaşlıktan çok şikayet edebilirsiniz.
  • Ben Intel i7 870@ kullanıyordum. Çok iyi idare etti. Önerebilirim.
  • i7 870@ işlemci ve IPMIP-H55-Gen anakartla GTX 960 Black kullandım. AAA oyunları en düşük ayarlarda çok düşük FPS ile oynayabiliyordum. LoL'de 5'e 5 takım savaşları hariç iyi FPS alıyordum, 5'e 5 savaşlarda FPS, 30'a kadar düşüyordu.
  • Bellek desteği, işlemci ve anakart uyumluluğu gerektirir. i7 870@, 1333 MHz, 16 GB'a kadar destekliyor. 2x8 yapabilirsiniz.

Son düzenleme: