Bütçe
135.000-140.000 TL

Oyun oynayacak birine Aorus Elite önermenin bir dayanağı yok maalesef. Oraya ayrılan bütçeyi SSD'ye vs. kullanmak daha mantıklı.

Yoksa B850M-K da işini görür. Ama bütçe varken de iyisi alınabilir bence. İsterse anakartı kısıp 9800x3d de tercih edebilir.
Eğer x3d bağımlılarındansa

1TB linki olunca onu örnek gösterdim.
Sonuç olarak X870 Aorus Elite almak FPS arttırmayacak, bence bütçeyi doldurmaya gerek yok.
Olabilir. Daha F/P model seçebilir.

@Arda Sarp, @LH44 haklı. Anakartı kısıp monitörü 4K olarak alabilirsiniz. Orası şimdi aklıma geldi.

Ben mATX istemiyorum derseniz de başka öneri yapılabilir B850M-K yerine.

Şahsen x3d tercih etmek isterim. Anakartlar ile ilgili bir sürü video izledim fakat izledikçe kafam daha da karıştı. OC yapan biri değilim sadece saf FPS istiyorum.Bu yüzden işlemciyi kaldıracak minimum anakart benim için yeterli olur kafasındayım ama biraz yanlış bir kafa galiba.

Bu arada Wİ-Fİ bulunması önemli mi?
@Arda Sarp

Şahsen x3d tercih etmek isterim. Anakartlar ile ilgili bir sürü video izledim fakat izledikçe kafam daha da karıştı. OC yapan biri değilim sadece saf FPS istiyorum.Bu yüzden işlemciyi kaldıracak minimum anakart benim için yeterli olur kafasındayım ama biraz yanlış bir kafa galiba.
Hikayeli oynayacaksanız X3D işlemciye gerek yok. Zaten 2K da kullanacaksınız ( hatta 4k), o yüzden kalan bütçeyi 4K monitöre aktarmak daha mantıklı bence. Anakart olarak B850M-K tercih edebilirsiniz.

Bu arada Wİ-Fİ bulunması önemli mi?
@Arda Sarp

Hikayeli oynayacaksanız X3D işlemciye gerek yok. Zaten 2K da kullanacaksınız ( hatta 4k), o yüzden kalan bütçeyi 4K monitöre aktarmak daha mantıklı bence. Anakart olarak B850M-K tercih edebilirsiniz.
Hayır değil, ethernet kullanıyorum. Ama galiba 9000 serisi işlemcilerde ilk açılışta bir bios update yapmak gerekiyormuş onun içinde anakartların arkasında hem bir özel usb girişi hem de bir buton var mış. Bunlar olmadan sorun yaşar mıyım ya da her anakartta var mı artık?

Hayır değil, ethernet kullanıyorum. Ama galiba 9000 serisi işlemcilerde ilk açılışta bir bios update yapmak gerekiyormuş onun içinde anakartların arkasında hem bir özel usb girişi hem de bir buton var mış. Bunlar olmadan sorun yaşar mıyım ya da her anakartta var mı artık?
Her anakartta yok. Bu anakartta mevcut olması lazım.