Bütçe
120.000-140.000 TL

barış55

Becerikli
Yer
Ankara
Selam sosyal. aylar önce burada 2026 Ağustos gibi sistem alacağım, ne önerirsiniz vs. yazıyordum. Şu an zamanı geldi, 15 Eylül'de elime param geçecek ve ne alayım? Ortalama olarak elime 120-140 arası bir para gelecek iş yerimden ve birkaç kişiye borç vs. vermiştim.

Şu an kafamda iki deli soru var: 5070 mi, 5070 Ti mı? İkisi arasında performans olarak fark var, videolarına vs. baktım, tam sayı veremem ama hissediliyor. Kullanım olarak ne kadar kapasitesini kullanırım bilmiyorum. RTX 5070 Ti o konuda gerek var mı, yok mu diye düşünüyorum.

Şimdi benim en sevdiğim ve kaliteli vakit deyince aklıma gelen şey RDR2 ve 4K akıcı oynamak istiyorum. Sistem parçaları kafamda en net olan şey doğru düzgün 32 GB DDR5 RAM ve güzel bir M.2 SSD. Yani kısa ve öz şekilde, sizce ne alayım?

Bana bu güzel sistem şunu öneririm, şunu değiştir, daha da iyi olur ya da bende 5070 var, bu tarz performans veriyor. 5070 Ti var, bende şu performans veriyor gibi bilgilendirirseniz güzel olur. Kullanım olarak da yüzde 80 oyun oynarım, o kalan yüzde 20 de işe liseden kalan küçük hayallerim var.

Genel olarak online oyunlar, CS2 / LoL, survivor oyunlarında Ark, EVO, ascended gibi hikâyeli oyunlarda ise RDR2, souls oyunları, bir de uçak sürme oyunu var, adını unuttum, büyük kapsamlı onu çok oynuyorum. Genel olarak oynadıklarım bunlar. Haftada 60 saat oyun oynarsam, 40 saati tek başıma, 20 saati online oynarım. Başka kullanım için bilgi gelmiyor aklıma, siz sorarsanız.

İyi akşamlar.