Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Roberto

Uzman
Merhaba. Eve yeni geldim, PC saatlerdir açıktı. İşlemcim şu an 96 derece, PC'yi kapatıp tekrar açtım ve sıvı soğutucu sıvısının da 71 derece olduğunu gördüm. Neden olabilir? Şu an PC açılmıyor.

• İşlemci i7 14700K
  • Sıvı soğutucu NZXT Kraken Elite 360

Dosya Ekleri

• IMG_0021.webp
    IMG_0021.webp
    99 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
CPU Fan speed detection error olduğuna göre işlemci fanı çalışmıyor. Eğer işlemci fan yuvasına işlemci fanı yerine pompayı bağladıysanız zaten kesbiş olsun. Pompa bozulmuş demektir.
Pompanın tam devir dönmesi lazım. Yoksa etkin soğutma elde edemezsiniz. Pompa girişi yoksa genelde varsayılan ayar standart fan ayarı gibidir. O ayarda kullanınca da verimsiz oluyor soğutma.

CPU Fan speed detection error olduğuna göre işlemci fanı çalışmıyor. Eğer işlemci fan yuvasına işlemci fanı yerine pompayı bağladıysanız zaten kesbiş olsun. Pompa bozulmuş demektir.

Yok ilk defa böyle bir şey oldu. Pompayı ben takmadım, bilgisayarcı taktı ve doğru da taktı. Aylardır böyle bir şey olmamıştı ama soğutucu fanları falan çalışıyor.

Aylardır sorunsuz kullanıyorum ne olduysa bugün oldu.

Dosya Ekleri

• IMG_0023.webp
    IMG_0023.webp
    942,7 KB · Görüntüleme: 87
Sadece tek fan bağlı gözüküyor, onlar da büyük ihtimal radyatör fanı. Bağlantıda sıkıntı olabilir veya denildiği gibi pompada sorun olabilir.

Evet fakat 3 fan birden dönüyor.

Sadece tek fan bağlı gözüküyor, onlar da büyük ihtimal radyatör fanı. Bağlantıda sıkıntı olabilir veya denildiği gibi pompada sorun olabilir.

Pompa şu an çalışıyor gibi, sıvı 47 derece yazıyor.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    555,7 KB · Görüntüleme: 94