denizius

Uzman
Intel(R) Core(TM) 7 240H (2.50 GHz) işlemci boşta kullanımda eskiye göre daha fazla. Bazen %20–%30 görüyorum. Bazen Görev Yöneticisi'ni açınca bir anda %30'lardan %10 seviyesine düşüyor. Bilgisayarın markası Dell Alienware. Az önce Brave'de 4 sekme ve Spotify açıktı. Sadece elimle biraz sıcak hissettim ve Alienware Command Center üzerinden baktığımda 70 derece yazdığını gördüm.

Açtıktan sonra yavaş yavaş düştü, şu an 57 derece seviyesine geriledi. Bugün CS2 oynarken yine Command Center üzerinde işlemcinin 92 derece olduğunu gördüm. Eskiden bu kadar çıkmazdı, cihaz 2 aylık. Yazmak istediğim ana sorun, boşta işlemcinin çok kullanıldığını düşünmem. Kullanan uygulamalar genelde Windows servisleri.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesinin akabinde aynı sorun devam ederse temiz bir format atmanızı öneririm. Ardından sorun devam ederse tek olasılık donanımsaldır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen Görev Yöneticisi'ni açınca bir anda %30'lardan %10 seviyesine düşüyor.
Windows kaynaklı bir fenomen, normal.

Az önce Brave'de 4 sekme ve Spotify açıktı. Sadece elimle biraz sıcak hissettim ve Alienware Command Center üzerinden baktığımda 70 derece yazdığını gördüm.
Bugün CS2 oynarken yine Command Center üzerinde işlemcinin 92 derece olduğunu gördüm.
Anlık sıcaklık olmadığına dikkat edin. Alienware makina kullandım, Intel'e göre daha az ısınan 6900HX çipe rağmen sıcaklıklar birden fırlıyor fanlar devreye girince düşüyordu. Sensörler kaynaklı sıcaklık birden fırlıyor gibi görünebilir ancak 92 derecede sabit kalıyorsa makina termal darboğaz yiyordur.

Sıcaklıklara da AWCC'den değil HwINFO'dan bakın. AWCC başlı başına kötü bir uygulama. 240H'ın yanındaki ekran kartı ne?

Windows kaynaklı bir fenomen, normal.

Anlık sıcaklık olmadığına dikkat edin. Alienware makine kullandım, Intel'e göre daha az ısınan 6900HX çipe rağmen sıcaklıklar birden fırlıyor fanlar devreye girince düşüyordu. Sensörler kaynaklı sıcaklık birden fırlıyor gibi görünebilir ancak 92 derecede sabit kalıyorsa makine termal darboğaz yiyordur.

Sıcaklıklara da Awcc'den değil HWiNFO'dan bakın. Awcc başlı başına kötü bir uygulama. 240H'ın yanındaki ekran kartı ne?

5060 80W.