Destek Ekibi

Resmî Hesap
Makaleler
1
Merhaba iyi günler. Ben bir i9 14900K sistem topladım. Boştayken minimum 40 derece ama daha oyunu aça basarken soğutucum uyarı veriyor bir süre sonra sistem kapanıyor. 14900K'da normal sıcaklıklar nelerdir? Ne yapmam gerek bir türlü çözemedim. Macunu tekrar yeniledim tekrar tekrar söktüm taktım ama faydası olmadı. 2 defa format attım. Ne yapmam gerek yardımcı olur musunuz?
  • Macun: Cooler Master MasterGel Maker New Edition
  • CPU: Intel Core i9 14900K
  • GPU: ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti
  • Anakart: ASUS ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi II
  • Power Supply: ASUS ROG Aura Edition 1200W
  • RAM: G.Skill Trident Z5 DDR5 6800MHz ama 5600MHz'de kullanıyorum
  • Soğutucu: ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu geçen sene yaşadım. Last of Us'ta shader compilation yaptınız mı? Yapmadıysanız eğer yüksek ihtimalle oyuna her girdiğinizde bunu yapmaya çalışırken sistem/oyun kapanıyor. Shader compilation işlemi sırasında da bütün çekirdekler tam yük altında çalışmakta. Bu sebeple de yüksek enerji tüketiminden dolayı Kernel Power 41 görmeniz bile olası. Shader compilation işlemi bitene kadar maximum Processor State'i %99'a çekmeyi deneyin diyebilirim.

Sadece The Last of Us'ta değil, örnek olarak gösterdim. Shader yapıyordu. Format attıktan sonra yeni açtım oyunu. Gray Zone Warfare'da da yapıyor. Yani, işlemciye yük bindirecek oyunlarda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece The Last of Us'ta değil, örnek olarak gösterdim. Shader yapıyordu. Format attıktan sonra yeni açtım oyunu. Gray Zone Warfare'da da yapıyor. Yani, işlemciye yük bindirecek oyunlarda.

Recep Baltaş'ın mesajında önerdiği gibi BIOS sürümünüzü güncellediniz mi peki? BIOS ayarlarınız nasıl? Aşağıdaki ayarları yapmayı deneyin isterseniz.

Ai Tweaker

Asus MultiCore Enhancement: Disabled
SVID Behavior: Auto

Ai Tweaker -> Internal CPU Power Management

CPU Core/Cache Current Limit: 307A (ekstrem profil 400A)
Long Duration Package Power Limit: 253 (ekstrem profil 320A)
Short Duration Package Power Limit: 253 (ekstrem profil 320A)
IA CEP: Enabled
SA CEP: Enabled
Inverse Temperature Dependency Throttle: Enabled

Ai Tweaker -> Thermal Velocity Boost

TVB Voltage Optimization: Enabled
Enhanced TVB: Enabled
Overclocking TVB: Disabled

Advanced -> CPU Configuration -> CPU - Power Management Control

CPU C-States: Enabled (isteğe bağlı)
Enhanced C-States: Enabled (isteğe bağlı)